Ambulantierii se întrec la Geoagiu Bãi

Evenimentul are loc în perioada 12-16 septembrie, la Geoagiu Bãi, si se aflã la a opta editie. Concursul National al Echipajelor de Ambulantã.
”Este cea mai mare participare de pânã acum, din punct de vedere al numãrului de judete participante,  respectiv 28. În concurs sunt înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic si 22 de tip B2, cu asistent. Ca o premierã, în acest an va participa si un echipaj de tip C2 din Republica Moldova. Concursul efectiv se va desfãsura în zilele de 13 si 14 septembrie si va consta în douã probe: proba de suport vital avansat (ALS) si cea de suport vital avansat în politraumã (ATLS). Probele se vor desfãsura pe douã manechine de ultimã generatie, care pot simula parametrii vitali si diverse afectiuni întâlnite la persoanele reale.
Echipajele vor avea 15 minute la  dispozitie sã rezolve cazul aplicând toate manevrele si procedurile medicale pe care le aplica la un caz real, cu respectarea ghidurilor si protocoalelor în vigoare”, declarã medicul Cãlin Dumitrescu,  purtãtorul de cuvânt al Serviciului Judetean de Ambulantã Hunedoara. Totodatã, în perioada concursului, vor avea loc si o serie de mese rotunde pe teme medicale, unde vor fi prezentate noutãti în domeniu.La acest eveniment au fost invitati sã participe si reprezentanti ai Ministerului Sãnãtãtii, ai Departamentului pentru Situatii de Urgentã, precum si ai autoritãtilor publice judetene si locale.
Maximilian GÂNJU