Actualitate

Amânare în procesul fostului primar al Aninoasei

Fostul primar al localitãtii Aninoasa este judecat pentru delapidare, într-un dosar penal instrumentat de procurori încã din 2013.
Ilie Botgros a fost reclamat de actuala administratie a localitãtii Aninoasa, iar dupã începerea urmãrii penale procurorii decis sã punã sechestru pe casa si terenul pe care îl detine în proprietate fostul edil. Botgros este acuzat cã a luat bani din casieria primãriei, în mai multe rânduri, fãrã a depune si documentele justificative.
Acesta a ajuns la primul termen de judecatã, însã a obtinut un rãgaz de douã sãptãmâni pentru a-si putea construi apãrarea. Fostul edil care a condus Aninoasa vreme de aproape 20 de ani, a recunoscut cã a scos bani din casieria unitãtii administrative pentru diferite ajutoare de urgentã, urmând ca mai apoi beneficiarii sã aducã si actele. Acesta a sustinut cã are o serie de dovezi care sã-i probeze nevinovãtia si martori care sã arate cã nu a folosit banii în interes personal ci pentru localitate. „Oamenii sunt amãrâti în Aninoasa, s-a întâmplat o nenorocire si a venit la primãrie. Sigur cã l-am ajutat pe om si dupã aceea urma sã aducã actele. Am martori, am probe care sã arate cã nu am luat banii pentru mine”, declara Ilie Botgros înainte de finalizarea cercetãrii penale. Fostul edil este acuzat cã în perioada ianuarie 2011 – iulie 2012 ar fi ridicat suma de 160 de mii de lei, bani pe care nu i-a mai returnat administratiei locale. În lipsa unei condamnãri definitive si irevocabile, lucru putin probabil sã se întâmple pânã la alegerile locale din iunie, Ilie Botgros poate candida la fotoliul de primar al Aninoasei.
Maximilian Gânju