AlphaBit a dus vizierele la Spitalul din Petroşani

Personalul medical din Spitalul de Urgenţă de la Petroşani are, de marţi, viziere noi, donate de echipa AlphaBit de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu de la Petroşani.
Liceenii, care până când a izbucnit pandemia, creau la imprimanta 3D roboţi şi piese de roboţi, sau chiar figurine din jocurile pe computer, au făcut acum viziere, aşa cum s-au priceput şi primele 20 de bucăţi au fost donate personalului medical din această unitate medicală în cursul dimineţii de marţi.
De ele se vor folosi cei din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă şi cei de la Neurologie. „Noi nu am putut să mergem acolo, pentru că este interzis, aşa că unul dintre părinţi a dus vizierele la spital şi ne bucurăm că am fost de ajutor”, a spus Edy Kontos, unul din membrii echipei AlphaBit.
Ideea lor a fost extrem de salutată, chiar dacă nu au putut să participe la înmânarea acestor materiale create de ei, dar personalul din spital le-a trimis liceenilor din Petroşani o fotografie în care purtau cadoul nepreţuit de la ei.
Copiii au lucrat mai bine de o săptămână la printarea pieselor componente ale vizierelor şi  ne-au mărturisit că totul a pornit din iniţiativa celor de la Naţie prin Educaţie, cei care îi ghidează pe liceeni în munca la cercul de robotică. Competiţiile s-au încheiat forţate de împrejurări, dar gestul acestor copii este absolut lăudabil, deşi ei văd doar un mod de a face ceva util.
Diana Mitrache

3 comentarii la „AlphaBit a dus vizierele la Spitalul din Petroşani

 • 7 aprilie 2020 la 21:21
  Permalink

  Micii eroi din umbra
  Asta da cadou pentru personalul medical din Petrosani.
  Bravo copii !

 • 8 aprilie 2020 la 09:50
  Permalink

  bravo lor ,dupa ce trece pandemia vor merge la medic cu „PLICUL „

 • 8 aprilie 2020 la 10:45
  Permalink

  Tara de cocosati. Tot la ho?i mergem cu ajutoare….

Comentariile sunt închise.