Un contract cadru al cărui valoare este de peste 7 milioane de lei a fost scos la licitație de conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani. În baza contractului se achiziționează alimente, fructe și legume pentru pacienți. Contractul are o valoare cuprinsă între 3.635.655 lei și 7.402.555 lei. Operatorii economici interesați pot depune ofertele până în data de 27 octombrie.
Acordul cadru ar urma să fie valabil până în luna decembrie a anului viitor. În cadrul contractului se achiziționează tone întregi de mâncare, iar firma care va câștiga licitația va trebui să asigure produsele în stare proaspătă, respectând o serie de criterii.
”Furnizorul poarta intreaga responsabilitate pentru transportul in conditii optime a produselor la adresele de livrare specificate cat si de calitatea produselor livrate. Toate produsele prezentate in caietul de sarcini trebuie sa indeplineasca conditiile igienico sanitare si standardele prevazute in legislatia actuala. Bunurile gasite necorespunzatoare in caz de inspectie, testare sau receptie vor fi inlocuite de furnizor in termen de 1 zi (24 ore) de la data constatarii si mentionarii lor in procesul verbal de receptie pe cheltuiala furnizorului. In cazul neinlocuirii cu un produs corespunzator in termen de 24 de ore achizitorul are dreptul de a rezilia de drept contractul de achizitie publica pentru produsul respectiv. Termenul de valabilitate a produselor nu trebuie sa fie mai mic de 80% din termenul de valabilitate specificat de producator. Produsele oferite vor fi numai de calitatea I si obligatoriu vor fi marcate (etichetate) cu elemente de identificare prevazute in actele normative”, arată documentația.
Cosmin BACIU