Alertă de urgență extremă în Valea Jiului

ISU Hunedoara a emis vineri la ora 6 și 20 de minute o alertă de inundații puternice. Zona afectată este cea aflată pe cursul Jiului de vest, iar oamenii au fost sfătuiți să își ia măsuri de precauție, dar și să se pregătească sa fie evacuați.

Potrivit responsabililor de la Apele Române, Jiul de Vest a depășit cota de pericol în urma codului roșu din noaptea de joi spre vineri. Apele au blocat Drumul Național mai sus de orașul Uricani. Responsabilii de la Apele Romane sustin ca a plouat cu 172 de litri pe metru pătrat in doar 4 ore.

„În această dimineaţă, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri.

La faţa locului se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

Întreaga zonă se află sub avertizare COD ROŞU DE INUNDAŢII (în intervalul orar 06.35 – 12.00) şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare RO ALERT de inundaţii puternice iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie dar şi să se pregătească să fie evacuaţi” , se arată într- un comunicat remis presei de instituția Prefectului județului Hunedoara.