Alegerile din PP-DD Hunedoara, pe muchie de cutit

Remus Dutu, vicepresedintele Biroului National al PP-DD, unul dintre cei doi reprezentanti de la centru pentru supravegherea alegerilor privind conducerea filialei judetului Hunedoara, a declarat ca a fost agitatie mare si multe discutii, ca asa-i la competitii. In ce priveste validarea alegerilor, se asteapta…

La Deva au avut loc, s?pt?mana trecut?, alegerile pentru sefia organizatiei judetene a PP-DD. Tensiunile au fost mari, incercandu-se tot felul de tertipuri intre nemultumitii din partid, suparati ca li s-au schimbat presedintii ca pe sosete, adica vreo trei in doua luni si cei care spun ca partidul trebuie consolidat.

Haralambie Vochitoiu a fost singurul candidat la presedentia organizatiei judetene, la prim vicepresedinti – doi, la vicepresedinti 16 pe 11 locuri si la membri – 26 pe 17 locuri.

Cum situatia a fost tensionata aducandu-se acuzatii grave in ce priveste desfasurarea alegerilor, inclusiv mituire sau ”vanzarea” unor locuri, s-a ajuns ca reprezentantii unora in comisia de numarare a voturilor sa fie scosi afara cu bodyguarzi, s-au reclamat buletine de vot mai multe decat votanti, ca au fost unii  ”cu tupeu nemarginit” – ca la concurs – altii suparati pe cei… suparati, care nu inteleg ca lucrurile se misca ametitor in partid si sunt rigizi la schimbare, strigate, jigniri, procese verbale masluite, ba nu!, procese verbale corecte etc., etc. Deci o formatiune politica vie!!

Joi, se stia ca alegerile nu au fost validate pentru modul de desfasurare, dar mai ales pentru ca Haralambie Vochitoiu, singurul candidat la presedentia filialei, nu a obtinut jumatate plus unu din voturile valabil exprimate. Adica din cei circa 400 de participanti, vreo 80 l-au votat. Candidatii la functiile de prim vicepresedinte au obtinut vreo 200 si respectiv 160 de voturi.

Pentru a nu pune gaz pe focul PP-DD Hunedoara, nu am dorit sa reflectam nici o parere a ”combatantilor”, ci am apelat la o parere neutra, a unuia dintre cei doi reprezentanti de la centru pentru supravegherea alegerilor, respectiv a lui Remus Dutu, vicepresedinte al Biroului  National al PP-DD, presedinte al filialei Arad al partidului, pentru a ne confirma sau infirma daca alegerile au fost validate si ce s-a intamplat in teritoriu.

”Da, a fost agitatie la alegeri, au fost si discutii si nemultumiri. Dar din moment ce exista competitie, asa se intampla… Au mai fost si in alte locuri in tara discutii si agitatie. Conducerea partidului trebuie sa se decida cu privire la aceste alegeri. Noi am depus documentele si urmeaza sa se pronunte” – a declarat Remus Dutu, vicepresedinte PP-DD in Biroul National.

Ileana Firtulescu

8 comentarii la „Alegerile din PP-DD Hunedoara, pe muchie de cutit

 • 30 aprilie 2012 la 04:00
  Permalink

  In zadar si-a schimbat culoarea fularului din rosu in violet,ca naravul este acelasi.Sa candidezi de unul singur si sa ajungi pe locul doi este garantia valorii „incontestabile”…a gorunului batran care nu poate fi zdruncinat, cu ghilimelele de rigoare…Asta este, mai bine s-ar lasa de politica.

 • 30 aprilie 2012 la 05:24
  Permalink

  s-a intamplat ca si cu gioana asa ca avem si noi in judet un gioana2

 • 30 aprilie 2012 la 19:19
  Permalink

  DAN DIACONESCU SLUGA LUI BASESCU.PPDD=PDL.

 • 1 mai 2012 la 07:37
  Permalink

  Sincer,V

 • 1 mai 2012 la 07:49
  Permalink

  Raj Tunaru si Vochitoiu fac de ras Partidul lui Dan Diaconescu,nu-i voteza lumea pe pe acesti doi indivizi profitori.

 • 2 mai 2012 la 04:15
  Permalink

  Mai vazui una buna, un ziarist, si unul bun care sa nu aiba o parere proprie. Ori nu se pricepe la politica ori nu a fost de fata. Daca citesc Ziarul Vaii Jiului sunt convins ca PP-DD e cel mai mare partid din judet si domnul Hary castiga judetul. Pai daca nu a avut unanimitate nici in partid cum va avea castig pentru judet. Va rog domnilor ziaristi , dialogati cu noi serios, spuneti adevarul….

 • 2 mai 2012 la 06:44
  Permalink

  Cine-i face „sondajele” l;ui Vochitoiu? cica super echipa de soc, dupa cum se autotintituleaza chiar ei. Procedura de derulare a sondajului: multe sticle (si nu goale), creion, hartie si Gutaaaaaaaa la maxim, cu „Sa moara dusmanii mei”. La finalul zilei rezulta un sondaj de toata frumusetea. Metoda: media aritmetica intre ce crede Stepan, ce crede Lili, ce crede Gratiela si alte … batrane. Desigur, la finalul finalului conteaza parerea lu domn presedinte (si ala neales, ci impus): el este nemultumit ca are doar 100%. Vrea 112%, 115% sau, cel mai bine, undeva la 120%. Haralambie, vezi ca la cati pupincuristi si profitori ai strans pe langa tine mare mirare sa nu te trezesti cu vreo reclamatie la OPC pentru ca livrezi pe piata minciuni. sa stii ca reclama mincinoasa se pedepseste penal. Aviz si celor care-i canta-n flaut la domnu presedinte Harry. In rest, beti, mancati, mancati, beti si …

 • 2 mai 2012 la 07:32
  Permalink

  Chestiunea e foarte simpla. cand nu esti la un evceniment, scrii din auzite. si cine poate garanta faptul ca ceea c e se transmite este si adevarat? Cu atatia zvonaci si rauvoitori in jur nici nu e de mirare ca se lanseaza fel de fel de zvonuri despre cum au fost sau nu au fost alegerile de la PPDD. Ca sa limpezim lucrurile pentru toata lumea subliniem faptul c[ alegerile de la PPDD Hunedoara au fost validate de conducerea centrala a partidului si deci Vochitoiu este presedinte legitimaT PRIN ALEGERI. Pai, daca din 404 delegati ar fi fost votat de doar 80 cum scrieti, credeti ca Dan Diaconescu era nebun sa valideze niste alegeri fara sa fie adevarate? Eu, personal cred ca niciun presedinte de partid nu ar putea valida pe cineva intr-o functie cu doar o cincime din voturi. Nu sunteti de aceeasi parere?

Comentariile sunt închise.