[ Alarmant! Hunedoara: 6 oameni mor zilnic din cauza COVID-19 ]

S ituația devine mai mult decât alarmantă și în județul Hunedoara, unde 6 oameni mor zilnic din cauză că s-au infectat cu noul coronavirus. Cei de la DSP sunt pur și simplu revoltați de ceea ce se întâmplă acum și spun că pe secțiile de terapie intensivă sunt foarte mulți oameni tineri, fără comorbidități, în stare foarte gravă.
Aproape că nu mai sunt soluții la ceea ce se întâmplă acum și cei de la DSP Hunedoara spun că la noi în județ mor zilnic oameni care se infectează. Și asta, în condițiile în care foarte mulți neagă existența acestui virus. „Nu mai avem locuri pe ATI de foarte mult timp și se epuizează și locurile pentru COVID. Lumea nu înțelege nici acum și chiar mi-a ieșit o persoană din birou, care spune că nu crede în COVID și începem să nu mai avem soluții. Pe 14 zile avem 79 de decese. Dacă cuiva i se pare puțin, cred că nu au nici cea mai mică empatie. Avem o medie de 6 decese pe zi și suntem unul dintre județele cu o medie scăzută de decese. Avem tineri la Deva, de 28 de ani intubat, la Hunedoara de 32 de ani, intubat, fără comorbidități și vechea poveste că nu există COVID și lumea nu se vaccinează”, spune Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Și, din păcate, prea puțin cred că vaccinarea i-ar salva. Totuși, DSP Hunedoara a reluat caravana vaccinării, în speranța că oamenii vor avea grijă de sănătatea lor. „Împreună cu instituția Prefectului și cu medicii care ne-au mai ajutat și însoțesc echipele mobile, am decis din nou să mergem în zonele rurale, ca să face cea de a 3-a doză și să vaccinăm și cu doza I. Acolo ar fi câștigul, dacă reușim să creștem numărul celor ce se vaccinează cu doza 1”, a mai adăugat Sebastian Mezei.
Din păcate, așa cum spun cei de la DSP, în ritmul de acum, când au mai venit oameni speriați de situția dramatică, să își facă doza 1, vom ajunge ca abia în vara anului viitor, să avem 70% din populația județului Hunedoara, vaccinată măcar cu o doză.
Diana Mitrache