Ajutor pentru familiile cu probleme

 

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgentã familiilor care se confruntã cu diferite probleme. Sase  hunedoreni vor primi diferite sume de bani din partea Guvernului, cu titlul de ajutoare de urgentã.
Sumele sunt cuprinse între 500 si 20.000 de lei. Cea mai mare sumã, respectiv 20.000 de lei îi va fi alocatã unei familii din municipiul Petrosani.

“Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgentã nu au  posibilitatea sã obtinã venituri din alte  activitãti, având  capacitatea de muncã redusã. Bolile grave (cancer, leucemie,  boli cardiace, boli degenerative, boli  respiratorii, boli  genetice, transplant de mãduvã, de organe etc.) de care suferã membrii familiilor respective, afecteazã întreaga  familie din punct de vedere emotional, social, financiar. Bugetele familiilor se diminueazã considerabil din cauza costurilor suplimentare pe care trebuie sã  le suporte pentru  asigurarea tratamentelor medicale si a interventiilor chirurgicale, a deplasãrilor la clinicile din tarã ori din strãinãtate, aflându-se de multe ori si în situatia de a nu putea asigura cele  necesare traiului zilnic. În cazul unor familii  situatia este agravatã de faptul cã sunt bolnavi foarte grav mai multi membri ai familiei, copii si adulti deopotrivã. Unele familii necesitã sprijin pentru  achizitionarea de  proteze medicale,  necesare membrilor  bolnavi din familie”, aratã documentul  aprobat de Guvern.
Dintre acestea se  disting câteva familii din judetele Arad, Brasov, Cãlãrasi, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Mures, Vaslui ai cãror membri suferã de boli foarte grave sau se confruntã cu sãrãcie extremã si necesitã un suport  financiar considerabil pentru a depãsi situatiile critice cu care se  confruntã. Unele familii se confruntã cu  probleme grave de  sãnãtate ale copiilor lor sau adultilor care se  aflã în tratament cu  citostatice de mai mult timp si necesitã  tratament, analize  medicale în tarã sau în strãinãtate, iar familiile respective sunt depãsite de situatie, nefãcând fatã cheltuielilor foarte mari de transport, cazare si hranã.
Monika BACIU