Adrian Jurca a vrut sa dizolve ilegal Sindicatul Liber E.M.Livezeni

Judecatoria Petrosani a luat act, la inceputul acestei saptamani, de renuntarea lui Adrian Jurca de a dizolva Sindicatul care l-a consacrat ca… omul cu cele mai multe dosare penale si civile. Zeci de creditori, firme si persoane fizice pe care le-a inselat, cu multe zeci de miliarde lei, ii sufla in ceafa, inclusiv fostul vicelider Marian Filip. In cardasie cu Jurca sunt alti lideri, directori si contabili. Afacerea seamana cu cea de la Habitat XXI, stilu ”suveica” este folosit pe mai multe paliere, de o amploare nebanuita.

Liderul de sindicat, Adrian Jurca, a incercat sa dizolve Sindicatul Liber al E.M.Livezeni, dar luni, 26 martie 2012, in dosarul 680/278/ 2012, acesta a renuntat pentru ca instanta de judecata i-a cerut sa depuna la dosar actele privind constituirea si functionarea sindicatului, orice act modificat, plus tabelul cu membrii de sindicat asa cum era acesta inainte sa se inscrie in sindicatul Muntele. Adrian Jurca nu a putut depune aceste documente pentru ca el nu mai este lider de sindicat conform statutului de prin 2010, pentru ca in 2009 trebuia sa aiba loc alegeri. Sigur, poate fi numit interimar daca alegerile se amana, dar numai pentru 6 luni. Apoi, membri de sindicat nu s-au inscris in Sindicatul Muntele, ci au fost trecuti in corpore de Jurca. Toate acestea nu ar fi fost acceptate de instanta de judecata sau, in cel mai rau caz, ar fi avut belele si mai mari.

In cauza dizolvarii Sindicatului Liber mai erau trei persoane care se impotriveau desfiintarii, respectiv fostul vicelider Marian Filip, Petrisor Salcianu si Gabriela Daniela Sipetan – in calitate de intervenienti.

De ce se opneau cei trei? Pentru ca Adrian Jurca si Sindicatul Liber au sa le dea bani cu carul. Unora, pentru banii imprumutati din banci si CAR-uri si dati, tot cu imprumut Sindicatului Liber Livezeni incepand de pe vremea cand Adrian Jurca infiintase firme pentru a inmulti cotizatiile membrilor de sindicat. Doar ca acesta a trait bine, chiar cu complicitatea unor directori si contabili, iar zeci si zeci de membri de sindicat care au incheiat cu Jurca si sindicatul sau contracte de imprumut, unii au recurs chiar la notari pentru a se asigura ca datoriile lor din banci vor fi achitate de sindicat. Dar degeaba.

Directori implicati si afaceri cu CNH

La fel au patit si societatile comerciale care au furnizat marfa firmelor lui  Adrian Jurca, prin organizatia sindicala. Adica au ramas cu buza umflata si ca urmare s-au adresat la randul lor instantelor de judecata, unde a fost tarat si directorul Minei Livezeni, Valter Sinerth – dosar nr.6546/278/2011.

Cert este ca s-au facut afaceri cu plasa de sarma, cu materiale de lucru pentru mineri, cu lampi pneumatice etc. Toate acestea erau cumparate de CNH, intermediare fiind firmele lui Jurca. Afacerile, inselaciunile, falsurile in acte si cecuri sunt atat de numeroase si clare incat este evident ca Adrian Jurca a fost protejat de oamenii legii, respectiv Politie, Parchet, SRI, Doi si un sfert etc., directori de mina, contabili din sistemul minier.

Pe urmele lui Jurca sunt totusi firmele pagubite si membrii de sindicat inselati si chiar Directia Finantelor Publice si ITM, care nu s-au lasat, ca urmare zeci de dosare sunt pe rolul Judecatoriilor, majoritatea reclamantilor au castigat in prima instanta.

Oamenii pacaliti, colegi si familii ale acestora, spun ca Adrian Jurca trebuie sa le inapoieze, insumat, zeci de miliarde lei. Se pare ca ”afacerea Jurca” este asemanatoare cu ”afacerea Habitat XXI”, ambele folosindu-se de buna credinta a salariatilor/membrilor de sindicat pe care i-a pus sa imprumute sute de milioane/persoana angajandu-se ca sindicatul/firma le va plati creditul din banci si CAR-uri.

Viceliderul Marian Filip, inselat si el, rupe tacerea

Printre cei pagubiti sunt si cei care i-au stat alaturi lui Jurca, respectiv viceliderul Sindicatului Liber al E.M. Livezeni si Ion Temneanu, liderul de la Mina Petrila, pe langa multi altii.

”Da, am fost parte in proces si m-am impotrivit desfiintarii Sindicatului Liber Livezeni. O data pentru ca acesta a fost infiintat de regretatul Ionel Ciontu, apoi nu s-a respectat statutul in sensul ca Adrian Jurca nu mai este de mult lider de sindicat si ca hotararea de dizolvare a unui sindicat o ia Congresul la propunerea Consiliului de Coordonare. Or, toate acestea nu mai exista de mult, Jurca este singur acolo. Nu are nici angajati nici contabil, nimic. Practic el incaseaza ilegal cotizatiile. Apoi sindicatul are foarte multi bani sa inapoieze oamenilor, bani luati cu imprumut de pe vremea cand sindicatul a infiintat acele firme. Eu am iesit la pensie si mi se retine jumatate din pensie, 10 milioane lei vechi, pentru ca am girat.

In plus i-am mai imprumutat lui Jurca 7.000 de euro pentru club si magazine si nu i-am mai vazut. Pana si mama mea a scos bani de la CAR-ul lui Gh. Bobar de la Petrila, 400 de milioane lei vechi, cu 10 giranti si acum si ea plateste. Multe s-au facut la CAR Petrila. Sunt zeci de oameni in situatia asta. El a avut bani multi, dar in loc sa plateasca oamenilor, a trait bine. Clar este ajutat. Chiar el mi-a spus ca daca nu era ”roscatul” (procuror – n.n.), facea puscarie pentru acele cecuri false, zeci de miliarde pe plasa de sarma si alte piese” – a raspuns intrebarilor noastre Marian Filip, fostul vicepresedinte al Sindicatului Liber E.M.Livezeni.

Cotizatii virate pe firma personala a lui Jurca

Am insistat cu intrebarile privind modalitatea de virare/ridicare a cotizatiilor membrilor de sindicat, pentru ca fosti angajati ai organizatiei au declarat ca banii erau viranti intr-un SRL care apartinea lui Adrian Jurca si de acolo ii ridica personal. Marian Filip a fost deschis:

”Initial a avut un card la BRD in care se virau cotizatii. Acest card pentru cotizatii a fost posibil printr-o hotarare a Consiliului de Coordonare a Sindicatului, doar ca aceasta hotarare este falsa, pentru ca nu s-a constitut Consiliul de ani de zile. Apoi prin acea firma a sa, STAGINET SRL.

Am intrebat  contabila si juristul de la mina si acestia mi-au spus ca este legal. Acum, cotizatiile sunt virate la Sindicatul Muntele si de acolo ii ia Jurca, nu stiu cum. Eu am plecat cu scandal de acolo si consilierii…” – a declarat Marian Filip.

Conturi in fals si angajati fictiv platiti de CNH

Pentru ca nici salariatilor de la sindicat si de la firmele infiintate ca fiind ale organizatiei sindicale nu le-a platit asigurarile sociale, nici chiar salarii, au existat multe reclamatii, dar destule au fost stopate chiar de Jurca prin tot felul de amanintari, care au avut efect avand in vedere ca atatea dosare cu faptele sale au primit neinceperea urmaririi penale, desi mizeria era cat casa.

Intr-o asemenea plangere – vom pastra discretia identitatii la cererea autorului –se scrie negru pe alb fapte in sustinerea carora stau dovezile anexate.

”(..) Cotizatiile s-au incasat luna de luna, neexistand documente concrete care sa faca dovada utilizarii banilor, cu atat mai mult, cotizatiile au fost ridicate pe o firma a domnului Jurca Adrian Stefan – SC STAGINET SRL Lupeni;

(…)In perioada in care salariile angajatilor s-au decontat de catre CNH SA Petrosani au existat angajati fictivi pentru care statele angajatilor se semnau in fals si pentru care nu a existat contract individual de munca(…)

(…)S-au deschis conturi in fals la banci printre care mentionez Banca BRD unde domnul Jurca Stefan Adrian a intocmit o hotarare a Consiliului de Coordonare semnata in fals pentru deschiderea contului si de unde s-au ridicat cotizatiile conform unor tabele de ajutoare sociale false din care reiese ca membrii cotizanti au incasat ajutoare sociale;

La momentul respectiv, eu inca avand calitatea de angajat nu mi-am incasat salariile nete pe trei luni, darile catre stat nu sunt achitate de aproape un an si jumatate, inclusiv retinerile din salariul de incadrare pentru partea ce revine angajatului(…)”

Plecand de la acest dosar de dizolvare a Sindicatului Liber al E.M. Livezeni, in documentarea noastra am dat de situatii incredibile, de oameni nenorociti de Adrian Jurca, de cardasii cu autoritatile si zeci de declaratii si documente, care pot fi verificate daca sunt reale sau nu.

In cazul Jurca sunt cauze ajunse la executori judecatoresti, la firme de recuperare, Politia lucreaza, Parchetul la fel, instantele au de lucru, doar noi am vazut pe rolul judecatoriilor 22 de dosare…

Este de neinteles cum cazul Jurca a putut fi lasat sa capete o asemenea amploare avand in vedere ca multe organe abilitate au fost sesizate.

Ileana Firtulescu

14 comentarii la „Adrian Jurca a vrut sa dizolve ilegal Sindicatul Liber E.M.Livezeni

 • 29 martie 2012 la 21:27
  Permalink

  Va mai dau eu acte si integistrari cu ce a mai facut eminenta cenusie a sindicatelor, care le-a traso la toti liderii din Liga plus lui Vili si Temneanu pe care i-a aburit frumos cu firmele pe banii minerilor. Va caut eu la ziar.

 • 29 martie 2012 la 21:32
  Permalink

  Ce fac oare celebrele institutii DNA, DICOT si altele in acest caz? Trec cu vederea acest caz care miroase groaznic a coruptie.Cine protejeaza acest individ? ALOOOOOOOOO !!!!!!! DNA-UL lu peste ce faceti dormiti ? Sa se faca dreptate in acest caz si sa fie pedepsit infractorul si inganfatul asta. Cerem institutiilor abilitate ale statului sa faca dreptate in acest caz si sa se scoata la iveala cine protejeaza acesti oameni.

 • 29 martie 2012 la 22:42
  Permalink

  Filip Marian plange ca nu mai are de unde suge,daca nu mai este sindicatul si cantina de la mina de unde sa mai traiasca?la munca putoare de Filip ai trait destul bine la sindicat

 • 30 martie 2012 la 00:04
  Permalink

  Maistru si apoi electricianul de „subteran” mincinosul papagal Marian Filip inainte de a fi vicelider de sindicat nu avea nici permis auto acum are vila , afaceri si se crede mare „domn” prostul, a ferecat menta 10 ani pe afara cu Jurca si era platit in subteran cu spor de periculozitate dar nici macar nu se imbraca in salopeta in acesti 10 ani de frecat menta.

 • 30 martie 2012 la 04:31
  Permalink

  Daca Filp nu m-ai are ce suge sa suga pu.la.

 • 30 martie 2012 la 05:14
  Permalink

  Hotia , inselacine ,minciuna ,tupeul si abuzurile sunt criteriile dupa care functineaza sindicatul muntele ,acesti lideri de sindicat de tip mafiot au distrus mineritul si au adus minerii in cea mai grea situatie din ultimii ani.Oare cand v-a intervenii justitia pt ca acesti mafioti sa ajunga acolo unde le este locul?

 • 30 martie 2012 la 05:17
  Permalink

  In sfarsit au fost aduse din „subteran”la lumina zilei cateva din „operele”lui Jurca,acest Bastus al sindicalismului,care musca mana oricarui colaborator,asociat,prieten(daca mai are),care l-a ajutat.El fura,minte si tradeaza la fel de usor precum respira.

 • 30 martie 2012 la 05:42
  Permalink

  Ce cloaca e in sindicatele astea… dar ei fac pe sfinti si luptatori pentru membri de sindicat. Rusine. Acu ciracii lui Jurca injura pe ala care spune pe aici de parca asta conteaza si nu ceia ce au facut toti impreuna.

 • 30 martie 2012 la 05:42
  Permalink

  In astfel de lideri isi pun minerii sperantele… din pacate. Deci… isi merita soarta…

 • 30 martie 2012 la 17:52
  Permalink

  Lasa Alina ca face Vadim cu Becali Partidul Lapte si Miere si o sa se inscrie Minerii Vaii Jiului. O sa fie secretar la PLM

 • 31 martie 2012 la 09:29
  Permalink

  Este mosia lu tacsu si face ce vrea cu ea!Mineri au avut curajul si au protestat in 29,33,77,91,99 pentru probleme sociale impotriva regimului politic, in ani 2000-2012 nu mai au curajul sa-si rezolve problemele sindicale.Astia nu pleaca de buna voie pina nu sunt siguri ca CNH si organizatiile de sindicat infiintate in secolul xx vor fi inchise/dizolvate.

 • 31 martie 2012 la 18:36
  Permalink

  …si cand te gandesti ca Jujan sta la masa cu un asemenea individ si negociaza CCM fara sa intrebe daca mai este presedinte de sindicat,incasand cotizatiile membrilor luna de luna fara niciun drept legal.Halal negocieri.Cine se aseamana se aduna.Daca intra DNA-ul si incepe sa-i ia la intrebari unii vor face infarct si altii puscarie toti sunt corupti au furat impreuna si se au unii pe altii la mana.De ce credeti ca unii lideri de sindicat desi indeplinesc conditiile de pensionare de cativa ani de zile nu vor sa plece din sistem?De ce?pentru ca se traieste bine la CNH si amaratul de la front sau alt loc de munca care trudeste sa-si creasca copii cum numai ei stiu cum,cu o luna innainte de implinirea varstei esta chemat la personal sa i se aduca la cunostinta ca trebuie sa plece,ca nu mai poate sta.

 • 1 aprilie 2012 la 09:52
  Permalink

  minerache,sindicalistii nu ies la pensie pt. ca sunteti fraieri si plecati capul cand acestia sunt printre voi! voi aveti curaj cand sunteti in fata calculatorului si scrieti comentarii” dure” la adresa celor carora le platiti cotizatii fara sa-i suparati(probabil de teama pierderii locului de munca)!

 • 1 aprilie 2012 la 15:06
  Permalink

  Sunt cu totii penali… Conducerea CNH va intra la complicitate pentru fals, uz de fals, declaratii mincinoase in acte oficiale si juridice, etc. O adevarata sarbatoare pentru DNA si DIICOT pentru ca vor avea ce sa arate ca activitate reala…. „Liderii” si cei di conducere, sunt cu totii cu ditamai stalpul de telegraf in C_R.

Comentariile sunt închise.