Administrator amenințat și șantajat de doi petroșăneni

D oi bărbați din Petroșani au fost prinși în urma unei razii efectuate de polițiștii din Petroșani, iar unul dintre ei a ajuns în celula de arest preventiv, după ce au încercat să-l șantajeze pe administratorul unui club de jocuri de noroc.

Investigaţiile au fost demarate la data de 28 decembrie 2021, când Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de administratorul unei săli de jocuri din Petroșani cum că un tânăr de 29 de ani, din Petroşani, în timp ce se afla în interiorul sălii de jocuri, a provocat distrugeri unui aparat de jocuri tip slot-machine. ”Tânărul, împreună cu un bărbat de 34 de ani, din Petroşani și alte persoane, s-au deplasat la sala de jocuri, unde, sub pretextul pierderii a 15.000 de lei la aparatele mecanice tip slot-machine, i-au pretins administratorului să le remită 15.000 de lei, afirmând că, în caz contrar, vor distruge toate aparatele mecanice tip slot-machine din sala de jocuri, iar în acest mod îl vor constrânge pe bărbat să nu mai desfășoare nicio activitate comercială. Fără a da curs acestor solicitări, administratorul societății comerciale a sesizat poliţiştii, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere și șantaj”, a informat IPJ Hunedoara. Poliţiştii petroşăneni au pus în executare două mandate de aducere emise în cauză, faţă de tânărul de 29 de ani şi faţă de bărbatul de 34 de ani, care au fost audiaţi cu privire la cele două infracțiuni.
”Măsurile procedurale se circumscriu unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunilor de distrugere şi şantaj, instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroșani, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani”, arată sursa citată. Tânărul de 29 de ani a fost reținut pe o durată de 24 de ore, în timp ce bărbatul de 34 de ani va fi cercetat în stare neprivativă de libertate.