Administratia Fondului de Mediu, “mânã largã” în stabilirea onorariului de 30.000 de euro al administratorului judiciar de la CEH

 

ANAF si Hidroelectrica s-au opus onorariului administratorului judiciar al CEH, dar Administratia Fondului de Mediu a votat pentru.
Astfel, cu majoritatea voturilor, administratorului judiciar al CEH îi revine un onorariu de 30.000 euro/lunã+TVA pe durata procedurii de insolventã a societãtii, iar la finalul ei un onorariu de 3% din „sumele rezultate”.
Adunarea Creditorilor Complexului Energetic Hunedoara a stabilit în data de 25 februarie, printre altele, onorariul pe care îl va primi administratorul judiciar al societãtii, firma Expert Insolventã SPRL din Deva.
„Cu votul a 51,01% din totalul creantelor se stabileste onorariul administratorului judiciar Expert Insolventã SPRL astfel: un onorariu fix in cuantum de 30.000 euro/lunã + TVA si un onorariu procentual in cuantum de 3% + TVA din sumele rezultate ca urmare a valorificãrilor de active, transfer de business si/sau recuperãri de creante, dare în platã, etc”, aratã procesul verbal al adunãrii creditorilor.
Doi dintre creditorii principali ai CEH nu au acceptat suma. Nici ANAF si nici Hidroelectrica nu au acceptat onorariul, însã acesta a fost aprobat pentru cã Administratia Fondului de Mediu a votat pentru.
Mai mult, în aceeasi sedintã a fost votatã si confirmarea Expert Insolventã SPRL ca administrator judiciar. Valoarea datoriilor acumulate de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este estimatã la circa 5 miliarde de lei.
Cosmin BACIU