Administratia din Petrosani nu preia deponeul din Colonie

Desi sãptãmâna trecutã, Mircea Bobora, vicepresedintele CJ Hunedoara, spunea cã activitatea la deponeul de deseuri de la Petrosani va începe în aceste zile, primarul Tiberiu Iacob Ridzi de la Petrosani  îl contrazice.

De fapt, edilul care ar urma sã gestioneze întreaga activitate, sustine cã nu îi este clar cum va proceda cu deseurile ce vor aduna, dupã ce va deveni functional deponeul din Bârcea Mare. Spatiul din Petrosani va fi preluat de primãrie, dar doar în anumite conditii. „Dupã ce vom finaliza discutiile cu Consiliul Judetean în legãturã cu plata depunerii gunoiului din deponeul temporar, la momentul lichidãrii acestuia. Aceastã chestiune încã nu este rezolvatã”, a sustinut Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Tiberiu Iacob Ridzi spune cã autoritãtile de aici nu vor avea banii necesari sã ducã deseurile la Bârcea, iar timp de câteva luni de zile, dacã nu chiar un an, tot gunoiul din Valea Jiului va fi adus pe platforma aflatã la periferia orasului, undeva în locul în care a functionat Mina Dâlja, „Noi am fãcut un calcul si ajunge la aproximativ 5 miliarde de lei vechi, suma necesarã pentru a putea sã depozitãm gunoiul care va fi depus aici, în momentul în care se va închide acest deponeu temporar. Aceastã chestiune nu este foarte clarã, iar eu am spus cã nu accept alte conditii, decât cele pe care le au si ceilalti locuitori din judet, respectiv, cei care duc gunoiul acum la groapa din Deva”, a mai spus primarul de la Petrosani. Acest deponeu din Petrosani va functiona pânã ce va deveni operational cel din Bârcea Mare.

Conform proiectului, acesta are o capacitate de 111.200 tone/an, o statie de sortare cu o capacitate de 33.753 tone/an si o statie de tratare mecano-biologicã cu o capacitate de 82.379 tone/an. Tot în cadrul acestui proiect, la Petrosani a fost construitã o statie de sortare si o instalatie de transfer a deseurilor cãtre unitatea centralã, fiind închise cele 9 depozite neconforme de pe raza judetului.

Diana Mitrache