Dezvaluiri

Administraţia CEH îngroapă mineritul, de 50.000 de euro, lunar

Trei oameni care spun că muncesc ca să salveze Complexul Energetic Hunedoara din insolvenţă, câştigă lunar 50.000 de euro, în total.  Dezvăluirile au fost făcute de senatorul Cristian Resmeriţă la Petroşani.  Acesta a mai precizat că îi face plângere penală ministrului Virgil Popescu de la Ministerul Economiei.
Trei oameni aflaţi în fruntea Complexului Energetic Hunedoara ar putea să nu ia salariile timp de 3 luni de zile şi minerii şi energeticienii şi-ar primi şi restanţele pentru care au tot protestat. Vorbim despre administratorul special de la CEH, Cristian Roşu, Samuel Dioane, director la acest complex şi Emil Gros, administratorul judiciar al firmei aflată în insolvenţă.
Senatorul Cristian Resmeriţă a spus că aceştia câştigă prea mulţi bani, în comparaţie cu munca pe care o prestează, că CEH e scufundă sub conducere lor şi că pe period pandemiei, când fiecare miner  sau energetician a stat o săptămână acasă, ei au încasat salariile întregi. „Cei trei oameni care conduc în momentul de faţă CEH, domnul Emil Gros, are 36.000 de euro pe lună. Domnul administrator special Roşu Cristian are 10.000 de euro pe lună. Şi domnul director general Dioane Samuel 250 de milioane de lei vechi”, a spus Cristian Resmeriţă, senator de Valea Jiului.
Resmeriţă a cerut ministrului Economiei că îi facă dovada acestor sume şi să le justifice, însă, Virgil Popescu a refuzat, adresându-i un răspuns în care s-a eschivat. „Eu ştiam aceste cifre, dar am dorit să am o confirmare oficială din partea ministrului. Domnul ministru, într-o laşitate extremă, încercă să ascundă acest  lucru. Şi, ca să ştie toată lumea, eu îmi asum treaba asta. L-am anunţat printr-un sms, în această dimineaţă, că o să îi facă plângere penală cu tot regretul. Nu am făcut niciodată plângere penală la nimeni, dar o să îi fac plângere penală pentru răspunsul pe  care mi l-a dat”, a mai spus Cristian Resmeriţă.

Senatorul din Valea Jiului spune că s-a îngrijorat imediat ce a observat că minerii, dar şi energeticienii au protestat în ultima vreme, pentru că nu şi-au încasat bonurile de masă, deconturile pentru încălzire, au cele pentru transportul la şi de la locul de muncă.  Şi asta, în timp ce angajaţii au şi luat salarii mai mici în perioada pandemiei.
„Ştiţi care este valoarea acestor tichete, pentru fiecare? Cam 2.000 de lei.Cam la 4.000 de angajaţi, au de recuperat câte 2.000 de lei, drepturi restante de  luni de zile. Una este de 8 miliarde de lei vechi. Vreau să spun că, 36.000 de euro, cât ia administratorul judiciar, 10.000 de euro, cât ia administratorul special sunt 46,000 de euro şi cu cele 250 de milioane ale lui Dioane, fac cam 50.000 de euro. Deci cei 3 oameni care conduc CEH cum, când nu merge nimic şi oamenii nu au nimic, u venituri de 50.000 de euro pe lună. Dacă înmulţim cu 5 lei, fac 2,5 miliarde de lei vechi. Ei, eu vă spun că, dacă 3 oameni care conduc CEH nu îşi iau salariile 3 luni, dar nu zic ă nu le ia, fac doar o comparaţie, toţi cei 4.000 de angajaţi ai CEH au drepturile achitate la zi. Ăsta tupeu de febră galbenă”, a conchis explicaţiile sale, Resmeriţă.
Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă, mina Lupeni este inundată, cea de la Livezeni încă nu dă producţia scontată, iar la mintia nu pleacă zilnic un tren cu huilă, că nu este producţie. CEH nu vinde în sistemul energetic naţional, că nu produce, iar trei oameni încasează 50.000 de euro, ca să salveze o entitate economică  cărei datorii se ridică acum la 1,5 miliarde de euro.
Diana Mitrache

11 comentarii la „Administraţia CEH îngroapă mineritul, de 50.000 de euro, lunar

 • dar senatorul resmerita de ce nu renunta la indemnizatia ce o ia in parlament pentru nimic si sa vireze banii acestia la ceh sa-si ia protestatarii drepturile. cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

 • Cei trei care incaseaza 50000 de euro nu sunt de blamat,sunt de apreciat!Stiu sa se descurce!Felicitari baieti,ca doar acesti bani ii primiti legal,nu ii furati!

 • lefuri legale dar lipsite de moralitate, probabil contractul lor de mandat prevede directia clara spre faliment, sau atat pot managerii de carton, bine ca se pricep la prostit minerii, au atras sindicatele de partea lor le-au dat fonctii bine platite de delegati sindicali si gata pacea sociala, de 6 luni nu s-a facut nimic concret

 • al dracu senatorul melcilor ce bine sta la calcule pacat ca nu are memorie oare pana acu doi ani cine a condus ceh ul nu cumva neamurile puse de el inregimentati la ciuma rosie pe aceleasi salarii? nu ca cei de la febra galbena sunt mai breji aceasi marie cu alta palarie dar sa arati cu degetul cand tu esti mai vinovat ca toti e strigator la cer oricum lumea sper ca si a dat seama ce specimene sunt pe scena politica locala

 • Spanzurati, toti trei. In fata la CEH. Intrati peste ei. Daca nu, va meritati soarta, sclavi subterani.

 • In 2019 romanii dadeau placute suedeze PSD-ului, iar acum aceiasi romani iau placute suedeze de la PNL. Ironia sortii.

 • Daca le face cineva denunt penal sau parchetul se autosesizeaza,cei trei administratori pot face puscarie,pentru inundarea minei LUPENI pentru prma si singura data in istorie.

 • cine sa-i judece?
  ei sunt si judecatori si procurori ei sunt totul

 • TU esti al 4-lea milog care nu munceste nimic pentru sacul de bani primit. Ai distrus Lupeniul senatorul lui ,,peste prajit”.Rusine ca ai un tupeu de borfas.

Comentariile sunt închise.