Administratia CEH depãsitã de situatie / Minerii si energeticienii, gata de grevã

Contractul Colectiv de Muncã al minerilor, care a expirat la 1 august este, în continuare suspendat, dupã ce liderii ortacilor din Vale au întrerupt negocierile, vinerea trecutã în jurul prânzului.

Potrivit acestora, administratia doar s-a prefãcut cã ar dori sã încheie un astfel de act cu ei si, în cursul amiezii, au decis sã declanseze procedurile pentru greva generalã. În douã sãptãmâni, se asteaptã ca ortacii sã opreascã lucrul.

„A fost ultima zi de negociere si nu am mai prelungit aceastã perioadã, din motive obiective. Primul îl reprezintã faptul cã  am cerut conducerii sã ne prezinte si garantia cã cele negociate pânã acum îsi vor gãsi resursa financiarã, pentru ca acestea sã fie aplicate si respectate”, a spus Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele. Liderii spun cã pânã acum doar au mimat o negociere si au pierdut o serie de drepturi, desi au convenit sã lase si de la ei. „În primul rând am transformat acei 12.000 kW, din contractul trecut într-o formã care sã fie mai putin costisitoare si am acordat contravaloarea a 300 kWh, în perioada de varã si 750 KWh iarna, plus contravaloarea unei GCalorii termice, întelegând situatia complexului. Am transformat acest drept, a doua oarã, într-un ajutor pentru încãlzire si anume, 400 de lei iarna, brut. Am renuntat la adaosul salarial cu ocazia  zilei salariatului si primele pentru ziua copilului, Crãciun”, a mai spus Petre Nica, iar de aceastã datã, alãturi de liderii minerilor au fost si cei ai energeticienilor.

De luni, minerii au început din nou sã strângã semnãturi si vor notifica si ITM-ul cu privire la declasarea grevei de avertisment, iar apoi a grevei generale.

Diana Mitrache

5 comentarii la „Administratia CEH depãsitã de situatie / Minerii si energeticienii, gata de grevã

 • 16 august 2016 la 22:43
  Permalink

  trimeteti pensionabili acasa ,noi abea supravietuim si sindicatele se lafaie cu sefii in chefuri apoi dau prosteala ,uuuuuuuuuuuuu loavar dr de nesimtiti

 • 17 august 2016 la 09:18
  Permalink

  sugacii minerilor pe scarile ceh,fraieri platesc ei se imbogatesc,drepturi p…..a ,pensionabilii incaseaza se distreaza .hai noroc ,si sa se inchida odata mineritul sa scapam de hoti

 • 17 august 2016 la 09:42
  Permalink

  mai aratarilor v au crescut burtile in draci probabil de la sapa legati va cu lanturi trei saptamani de minerii de piatra fara mancare in foto ul de mai sus se scurge unu pe scari de slab ce e el cinci saptamani de post negru

 • 17 august 2016 la 20:19
  Permalink

  sa vina greva f,,, in gura de talhari si hoti ,sa va fugarim cu pietre ,si bate minceva dr de hoti si voi si pensionabilii sefi ,ati inchis mineritul , vine vremea scadentei . uuuuuuuuuuuuuuu.

 • 18 august 2016 la 07:32
  Permalink

  Stati linistiti ca o sa plece acasa si lucratorii care au 45 de ani si 20 de subteran.Sa vedeti voi care ramaneti bagarea degetului in fund,munca in plus pe bani putini,probleme in subteranele vaii ,voi astia activii o sa plecati de uni singuri cand o sa vedeti in ce situatie grava o sa fiti.Pensionabili o sa aibe o pensie in bujzunar si vor mai gasi de munca si in alta parte dar voi o sa ramaneti ca buzele umflate.Noroc bun.

Comentariile sunt închise.