Acuzatii. Partidul Popular Maghiar acuzã politia de intimidarea sustinãtorilor

Vicepresedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt, sustine cã formatiunea politicã pe care o reprezintã este supusã unor actiuni de intimidare fãrã precedent, iar direct complice este politia.

Partidele maghiarilor din România au ajuns sã se lupte pentru fiecare posibil votant, iar acuzatiile lansate nu sunt deloc de negligat.

Unul dintre cei implicati în lupta electoralã, Szilágyi Zsolt, sustine cã urmãrile concurentei dintre partidele maghiare din Transilvania si a campaniei electorale este hãrtuirea politieneascã a persoanelor care sprijinã Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Acesta a declararat cã în mai multe judete ale tãrii si inclusiv în Hunedoara, politia si procuratura a început din nou sã hãrtuiascã persoanele fizice care au contribuit prin semnãtura lor la înfiintarea Partidului. Astfel el a spus cã în judetele Bistrita-Nãsãud, Sibiu si Hunedoara, Politia umblã prin sate cu lista sustinãtorilor, îi citeazã pe semnatarii listei la sediul politiei si îi interogheazã dacã semnãtura de pe listã le apartine. „Avem cunostintã despre aproape o sutã de persoane care au fost citate astfel, a spus vicepresedintele partidului. Nu se stie, cine stã în spatele acestei persecutii fãrã precedent, nu existã dovezi asupra faptului, dacã adversarul politic – UDMR-ul – are de a face cu aceastã actiune”, sustine vicepresedintele PPM. Szilágyi a solicitat UDMR-ului, ca în cazul în care ei sunt responsabili de aceste actiuni de intimidare, sã le opreascã, iar dacã nu au de a face cu acestea, sã ia pozitie împreunã cu Partidul Popular în favoarea maghiarilor intimidati. De asemenea, acesta a precizat cã Partidul Popular oferã asistentã juridicã fiecãrui sustinãtor al sãu, care a fost persecutat de politie. În judetul Hunedoara, PPM are un candidat la Senat, în Colegiul 3 Deva-Hunedoara-Tinutul Pãdurenilor.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Acuzatii. Partidul Popular Maghiar acuzã politia de intimidarea sustinãtorilor

  • 5 noiembrie 2012 la 18:17
    Permalink

    cine mai baga botu’ la ce urla ungurii?

Comentariile sunt închise.