C ei doi au scăpat de răspunderea penală întrucât faptele s-au prescris. Aceștia au fost învinuiți că și-au băgat în propriile buzunare sume alocate de Consiliului Local Vulcan, pentru premierea sportivilor.

Cei doi conducători ai asociației întocmeau în fals documentele. Faptele s-au petrecut în perioada aprilie 2014 – decembrie 2014, iar în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de președinte al Asociației Extreme Fight Club și gestionar de fapt al sumelor de bani încasate de Asociație,
în 5 tranșe, de la Consiliul Local Vulcan (…) și-a însușit la diferite intervale de timp diferite sume de bani. Pentru a ascunde aceste fapte s-a folosit, la diferite intervale de timp (fără a se putea stabili data), de un număr total de 6 tabele de premiere a sportivilor din cadrul Asociației, întocmite în fals de către inculpatul (n.r. antrenor în cadrul Asociației) cauzând un prejudiciu în valoare de 40.945 lei. Președintele și vicepreședintele asociației au scăpat de pedepasa penală pentru că s-a împlinit termenul de prescripție (https://www.rejust.ro/juris/59g489557). Totuși, Judecătoria Petroșani l-a obligat pe unul dintre inculpați să achite daune materiale de 35865 lei iar pe celălalt de 8080 lei. Amândoi au făcut apel la sentință pentru a scăpa și de plata daunelor.
”Apărările care vizează neînsușirea vreunei /unor anumite sume de bani de către inculpatul (…) sunt irelevante prin prisma faptului că fundamentul constând în infracțiunea pentru care s-a prescris răspunderea penală a fost susținut prin probatoriu de acuzare și necombătut de inculpat prin cerere de continuare a procesului penal”, se arată în soluția pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța le-a respins celor doi acțiunile iar sentința este definitivă.