Actiune ineditã a liceenilor de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva Petrosani

Elevii Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani au marcat într-un mod cu totul special cei 100 de ani scursi de la Marea Unire din anul 1918.
În data de 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, elevii, alãturi de cadrele didactice au pus la punct un plan inedit. Au iesit în curtea unitãtii de învãtãmânt si au format numãrul 100. Fiecare cifrã a fost reprezentatã de câte o culoare. Culorile nu au fost alese întâmplãtor, ci acestea au reprezentat culorile drapelului national al României. Astfel, tricolorul României si cifra 100 au fost realizate de liceenii de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani.
„În cadrul acestui eveniment îi comemorãm pe eroii hunedoreni ce au luat parte la Marea Unire, iar implicarea si entuziasmul elevilor din momentul în care i-am anuntat despre actiune, îmi demonstreazã cã desi sunt tineri stiu sã îi aprecieze pe cei care au scris file importante din istoria noastrã”, a declarat Bogdan Wilk, profesor în cadrul Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani.
Actiunile au continuat cu momente artistice si totodatã au avut loc si evocãri istorice care sã aminteascã despre importanta acestui an. În plus, în cadrul Sãptãmânii Altfel, liceenii de la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani vor pleca într-o excursie în cadrul cãreia vor vizita o serie de monumente istorice care au legãturã cu monarhia din România.
Monika BACIU