In  miez de noapte, 7 familii din Aninoasa au fost evacuate de urgenta, dupa ce inca un acoperis a cedat. Printre cei scosi din case de autoritati se afla si o femeie imobilizata la pat.

Acoperisurile din Aninoasa se prabusesc unul cate unul, sub greutatea zapezii inmuiata si ingreunata de ploaie. Luni noaptea a mai cazut o bucata dintr-un acoperis al unui bloc de colonie situat chiar langa imobilul afectat duminica dupa-amiaza. Primaria Aninoasa a evacuat, de urgenta, 7 familii care locuiesc in acest imobil, dupa ce bucati din eu au intrat, prin planseu, in trei apartamente de la etaj.

„Dupa ploile de luni, zapada s-a ingreunat si au cedat grinzile. Jumatate din acoperis s-a prabusit. Am decis sa

evacuam oamenii si am intrerupt alimentarea cu energie electrica”, a declarat primarul orasului Aninoasa, Ilie Botgros. Una dintre femeile evacuate este imobilizata si a trebuit transportata cu ajutorul unei paturi. Acoperisul a dat semne ca va ceda inca de luni dupa-amiaza, iar reprezentantii Politiei Locale au supravegheat in permanenta zona. De ieri, edilii au inceput sa consolideze toate acoperisurile care mai sunt inca in picioare, iar pentru cele deja prabusite se cauta fonduri in vederea reconstruirii lor. „Lucrez la o documentatie pe care sa o depun la Guvern, in vederea finantarii. De la bugetul local vom asigura 10 – 20.000 de lei, insa pentru intreaga lucrare avem nevoie de circa 300.000 – 400.000 de lei”, a mai declarat Botgros.

Luni, la Aninoasa s-a aflat o echipa de specialisti de la Deva pentru a  evalua situatia si pentru a da o solutie in acest caz. Blocurile din aceasta zona au fost construite de austrieci, in 1901, iar ultima interventie la acoperisuri s-a facut in perioada 1999 – 2000. Cea mai mare parte a apartamentelor sunt cumparate de cei care locuiesc in ele, dar oamenii sunt prea saraci ca sa-si permita reparatiile necesare.

Carmen Cosman