Acoperisul zburat, locatarii cautã specialisti

Le-a zburat vântul acoperisul, si nu o datã, ci de douã ori. Este vorba despre locatarii unui bloc din Vulcan, care duminicã s-au trezit din nou cu constructia în stradã.  Acoperisul a fost  sãltat de vântul  puternic si purtat pe sus pânã peste blocul vecin, iar oamenii au rãmas, din nou, ca si anul trecut în  noiembrie, cu blocul descoperit, în plinã iarnã. Asta le impune celor din Asociatia de Proprietari sã ia mãsuri si sã caute specialistii  care pot sã se pronunte, pentru cã si la a doua receptie, lucrarea a fost declaratã ca fiind perfect executatã, iar oamenii din acel bloc nu mai stiu ce sã creadã.
„Suntem nevoiti sã apelãm la pãrerea unor organe de specialitate. Nu au fost probleme constatate la modul de derulare al proiectului. Acum, sã vedem dacã nu sunt chestiuni mai de detaliu, de specialitate, referitoare la proiectare si la constructie. Vom organiza în zilele urmãtoare, adunarea generalã a asociatiei de proprietari si o sã lucrãm pe contracte ferme. Oricum blocul trebuie reparat”, a spus Dorel Schiopu,  presedintele Asociatiei de proprietari din care fac parte si locatarii acestui bloc.
De fiecare datã când a fost reconstruit acoperisul, s-a respectat proiectul fãcut de FRDS, finantatorii lucrãrii, care au dat 165.000 de dolari, proiectul fiind finalizat prin 2012. Tocmai de aceea, locatarii au crezut cã lucrarea este bunã, iar acum le cer chiar si celor de la acest for, pãrerea.
„Am luat legãtura cu cei de la FRDS si le-am cerut detalii despre proiect, referitoare la garantie, la contributia de atunci a cetãtenilor si îi asigur pe toti cã se va derula legal si vom contacta toate institutiile care se pot pronunta în acest caz. E de datoria noastrã sã le spunem oamenilor exact ce s-a întâmplat, dar sunt chestiuni de specialitate, care ne depãsesc”, mai spune presedintele asociatiei. Proiectul a fost finalizat, în 2012 si garantia a expirat în vara anului trecut, dar în noiembrie 2016, acoperisul a zburat din nou. Atunci, locatarii au strâns 6.000 de lei si restul de bani l-a pus primãria, dar lucrarea a fost din nou prost efectuatã.
Diana Mitrache