Acoperis de 165.000 de dolari, zburat, la iesirea din garantie

Acoperisul unui bloc din municipiul Vulcan a fost luat pur si simplu pe sus de vântul puternic care s-a stârnit duminicã în jurul prânzului. Incidentul, deosebit de periculos, a avut loc pe strada Nicolae Titulescu din localitate, la blocul E Sud.

Este vorba despre un acoperis despre care oamenii care locuiesc în zonã spun cã a fost reabilitat recent. Blocul a fost acoperit în baza unui proiect al FRDS destinat zonelor foste miniere si a costat nu mai putin de 165.000 de dolari. Proiectul a fost finalizat, spun locatarii, în 2012 si garantia a expirat în vara acestui an. Constructia, însã, a zburat ca o bucatã de hârtie, la primul vânt puternic.

„O scarã întreagã este descoperitã acum si duminicã pompierii au actionat pânã la lãsarea întunericului. Vrem sã vedem ce putem face acum. Garantia a expirat în luna iunie a acestui an si acoperisul este acum distrus în totalitate”, spune Dorel Schiopu, unul dintre cei care locuiesc în acest bloc.

Locatarii spun cã au auzit un zgomot infernal si au observat cum întreaga constructie era purtatã pe sus de vântul puternic. Bucata de acoperis s-a oprit mai apoi pe marginea blocului, unde a si rãmas întepenitã si de unde a fost datã jos de pompieri.

Oamenii care locuiesc în acel bloc au rãmas acum, pe viscol si ninsoare, fãrã acoperis. „A fost furtunã si un vârtej destul de puternic, asa încât a reusit sã gãseascã o nisã în acoperis, intrând sub acoperis, l-a ridicat în sus. Este din tablã lindab, dar cred cã a fost fãcut cam subtire. Pãrerea mea este cã nu s-a respectat proiectul si, din acest motiv, a fost luat de vânt”

Tot din cauza vântului puternic, la Vulcan, mai multi copaci au fost smulsi din rãdãcinã si culcati la pâmânt, iar un cartier întreg, Cartierul Crividia este fãrã curent din noaptea de sâmbãtã.

Diana Mitrache