Accident spectaculos la Bãnita

O familie întreagã cu doi copii a ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani, dupã ce microbuzul în care se aflau a derapat si s-a rãsturnat în zona primãriei din localitatea Bãnita. Accidentul a avut loc la prima orã a diminetii si soferul se pare cã, din cauza vitezei cu care circulã, nu a mai putut controla masina, a intrat în parapetul de zãpadã format în fata gardului de la primãrie si de acolo a ricosat pe DN 66. Venea de la Milano si mai avea de mers pânã la Bengesti în Gorj. Martorii povestesc cã s-a auzit o bufniturã puternicã, dar toti pasagerii au reusit sã iasã cu bine din masinã.
„S-a auzit o bubuiturã. Eu abia venisem la serviciu si am iesit sã vãd ce este. Soferul pare mai grav. Restul erau pe picioarele lor. Nu cred sã fie probleme. Au avut noroc, cã masina a lovit zãpada si nu gardul si cã nu a trecut nicio altã masinã la ora aceea, cã îi lovea”, a spus unul dintre angajatii primãriei Bãnita.
Toti cei 4 membri ai familiei, plus soferul, au ajuns la Spitalul de Urgentã din Petrosani. Potrivit purtãtorului de cuvânt al Ambulantei Deva, dr Cãlin Dumitrescu,  soferul de 30 de ani era mai grav si avea un traumatism cranian, cu plagã frontalã, însã, toti erau constienti si cooperanti.  Cei care au vãzut ce s-a întâmplat au sunat imediat la 112, iar în ajutorul rãnitilor au venit un echipaj de prim  ajutor de la Baru si unul de la Petrosani, dar si o masinã a Serviciului de Ambulantã Judetean. Accidentul s-a produs joi dimineatã, în jurul orei 07:45, iar soferul conducea un microbuz (VW Caravan) pe DN66, din directia Hateg – Petrosani, pe fondul neadaptãrii vitezei la conditiile de drum,  a derapat. Aproape douã ore a durat pânã ce echipele de drumuri au degajat  carosabilul, iar traficul s-a desfãsurat pe un singur fir.
Diana Mitrache