Accident rutier cu 13 rãniti dupã ce o masinã si un microbuz s-au lovit

Accident rutier cu 13 rãniti în Valea Jiului, dupã ce o masinã si un microbuz s-au lovit.  Autoritãtile au activat planul rosu de interventie. Majoritatea rãnitilor sunt mineri care se întorceau acasã de la muncã
Accidentul s-a produs ieri (n.r. joi) la orele amiezii,  pe DN 66A între Iscroni si Vulcan, într-o curbã cu vizibilitate redusã. În fapt, un microbuz care transporta 14 mineri de la mina Uricani spre casã si un autoturism în care se aflau douã persoane s-au tamponat frontal. În urma impactului microbuzul a ricosat într-un parapet de beton, în timp ce partea din fatã a autoturismului a fost distrusã aproape în întregime.
Imediat autoritãtile au activat planul rosu de interventie, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de politie, ISU si ale ambulantei. 13 persoane au fost rãnite. Potrivit echipelor de interventie o victimã prezenta rãni mai grave, celelalte 12 au ajuns la spital cu traumatisme, dar constiente si cooperante. Nu au existat persoane încarcerate.
Traficul a fost blocat timp de o orã, iar coloanele de masini s-au întins pe mai multi kilometri în ambele sensuri. Rãnitii au fost transportati la Unitatea de Primire a Urgentelor din Petrosani. Din primele cercetãri efectuate de cãtre politisti, se pare cã un bãrbat în vârstã de 50 de ani, care conducea un autoturism din directia Aninoasa – Vulcan a pierdut controlul volanului, pe fondul neadaptãrii  vitezei de deplasare în curbã la stânga si a pãtruns pe contrasens, unde a tamponat microbuzul care circulã regulamentar, condus de un bãrbat de  53 de ani. În cauzã a fost întocmit dosar penal.
Diana MITRACHE