Acces restricţionat în Parcul Naţional Retezat

Accesul turiştilor este restricţionat în Parcul Naţional Retezat. Ordonanţele militare în vigoare nu permit plimbările, astfel administraţia Parcului Naţional Retezat restricţionează accesul publicului în clădirile aparţinătoare. Reglementările vin în contextul în care se încearcă limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Cei de la Parcul Naţional Retezat ne îndeamnă să stăm acasă.
”Stăm acasă şi respectăm măsurile de siguranţă adoptate de către autorităţiile statului în lupta cu Coronavirus (COVID-19). Activitatea de teren a personalului Administraţiei Parcului Naţional Retezat continuă, desfăşurându-se după un program stabilit intern, astfel încât să acopere punctele de interes de pe teritoriul parcului. Accesul publicului în clădirile aparţinând Administraţiei Parcului Naţional Retezat este restricţionat”, arată cei de la Parcul Naţional Retezat.
Parcul Naţional Retezat este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc naţional), desemnată în scopul protejării biodiversităţii şi menţinerii într-o stare de conservare favorabilă florei spontane şi faunei sălbatice, precum şi a unor habitate naturale de interes comunitar aflate în arealul zonei protejate. Acesta este situat în sud-vestul ţării, pe teritoriul judeţului Hunedoara
Cosmin BACIU