A treia întâlnire a alianței EURECA-PRO, în Creta

U niversitatea din Petroșani continuă seria participărilor la întâlnirile din cadrul consorțiului EURECA-PRO. Instituția de învățământ superior de la Petroșani este mândră de faptul că nu multe universități din țară fac parte din acest consorțiu.
Universitatea din Petroșani participă la cea de a treia întâlnire de lucru a alianței europene EURECA-PRO la Technical University of Crete. Alianța EURECA-PRO a primit premiul pentru sustenabilitate în cooperare internațională din partea guvernului austriac.
Universitatea din Petroșani și-a unit forțele cu alte șase instituții de învățământ superior de prestigiu din Europa, formând împreună cu acestea o Universitate Europeană puternică și unică în domeniul consumului și producției responsabile. Este vorba despre un parteneriat încheiat în cadrul Programului EURECA -PRO, o colaborare între șapte universități din țări diferite, cu o viziune pe mai mulți ani.
Consorțiul își propune, în primul rând, derularea unor programe de studiu comune între universitățile partenere, titlul proiectului fiind o alianță pentru producție și consum sustenabil. Nu foarte multe universități sunt alese ca parte a acestor consorții. Momentan, la nivel european, există 41 de consorții, formate fiecare din cinci sau șase universități. Din România, numai 10 universități, între care și cea de la Petroșani, au fost selectate să participe la acest tip de consorții europene, dintr-un total de 48 de universități publice plus cele private.
Monika BACIU