A supravietuit 3 zile în pãdure

Un bãrbat de 62 de ani a supravietuit, dupã ce s-a rãnit si nu a mai putut face nimic, în mod uimitor, în pãdure, la mai bine de 2 km distantã de Petrosani.  Omul plecase dupã fructe de pãdure, împreunã cu câinele sãu si a cãzut într-o râpã pierzându-si cunostinta.

A supravietuit 3 zile si 2 nopti, la temperaturi foarte scãzute. Norocul sãu se pare cã a fost câinele din rasa Husky, care i-a fost mereu alãturi si nu l-a pãrãsit pânã în momentul în care a fost zãrit de douã femei, care au alertat salvamontistii si jandarmii. De altfel, oamenii îl cãutau încã de joi, când a fost dat dispãrut de familie. „Noi l-am cãutat în zona Brãdet, de lângã Petrosani, încã de joi. Plecase dupã mãcese din câte ni s-a spus si nu mai revenise. Si noi si jandarmii am periat muntele si ne-au anuntat douã femei cã l-au vãzut în râpã. Am mers în acel loc si l-am gãsit jos, cãzut. Era cam la o distantã de 1 km de Brãdet, dar nu a putut sã facã nimic. A supravietuit fãrã apã, mâncare si la temperaturi scãzute”, spune Dumitru Bârlida, seful echipei Salvamont din Parâng.

În toate aceste zile, jandarmii si salvamontistii au întrebat zeci de persoane, dacã nu cumva au vãzut un bãrbat si un câine Husky, însã, nimeni nu putea sã le dea vreo informatie. Din fericire, omul a fost preluat, sâmbãtã dupã prânz, de un echipaj al ambulantei si transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani, unde a fost supus mai multor investigatii. În acestã perioadã, foarte multi oameni ajung sã urce pe munti, iar jandarmii si salvamontistii îi sfãtuiesc sã tinã cont de conditiile meteo din munte, care sunt schimbãtoare de la o orã la alta, sã se îmbrace si sã se încalte corespunzãtor si sã aibã grijã în zonele dificile, pe traseele alese.

Diana Mitrache
Foto Salvamont Parâng