A nins la munte. Salvamontistii cer prudentã, turistilor

Lapovita din oras s-a transformat, la munte, în ninsoare, iar în zona înaltã a judetului Hunedoara a cãzut prima zãpadã, fiind înregistrate si primele temperaturi negative.
Salvamontistii hunedoreni spun cã stratul de zãpadã e prezent în toate  statiunile montane, la peste 2000 de metri, însã cel mai probabil nu va  persista. Ei avertizeazã cã si în urmãtoarele zile, la munte se vor înregistra temperaturi negative si precipitatii sub formã de lapovitã si ninsoare, iar turistii sunt sfãtuiti sã fie atenti la echipamentul pe care îl vor purta, dacã se aventureazã pe munte, mai ales cã si vântul va avea intensificãri puternice. Salvamontisitii le recomandã celor ce ajung în munte si sunt surprinsi de vremea neprielnicã sã foloseascã chiar refugiile Salvamont.
E vorba de refugiile aflate în zona de creastã, în zona lacurilor Bucura, Zãnoaga, Stevia, la cabana Pietrele, în Poiana Pelegii si în zona Buta. De asemenea, în aceastã perioadã a anului, Salvamont Hunedoara are deschise si puncte de permanentã în masivele Retezat si Parâng, în statiunile Râusor, Parâng, Straja si la cabana Pietrele, acestea functionând însã doar în zilele sfârsitului de sãptãmânã.
Pentru judetul Hunedoara,  meteorologii au prognozat în urmãtoarea perioadã temperaturi deosebit de scãzute pentru aceastã perioadã si vânt puternic.
Diana Mitrache