A început recensământul. Deocamdată cu viteză redusă

De două zile putem să ne logăm la site-ul pe care ne putem autorecenza. Doar că lucrurile au mers greoi și chiar și în cazul celor care au apelat la birourile deschise în fiecare oraș, au simțit că platforma a funcționat cu sincope.

La Petrila, la biroul deschis la casa de cultură, au venit deja primii oamenii acre vor să
participe de bună-voie la recensământ. Nu sunt mulți și, recenzorii spun că a mers greu în primele ore platforma.
Și dacă de acasă e mai greu, recenzorii spun că ne pot ghida oricând. „Deocamdată au venit mai puțin au venit ca 5 oameni în primele două zile. Dar așteptăm ca platforma să funcționeze mai binje. A fost mai greu, iar a doua zi, parcă s-a redresat. Noi îi așteptăm pe toți cei care doresc să participe la această etapă”, a spus Oana Bălănescu, recenzor.
Recensământul populației și locuințelor din România a început, luni, cu etapa autorecenzării, care durează între 14 martie și 15 mai.
Prima etapă a recensământului a început luni la miezul nopții, urmând ca între 15 mai și până pe 17 iulie să aibă loc etapa interviurilor față în față, realizată de
recenzori cu ajutorul tabletelor.
Toate persoanele care trăiesc pentru o perioadă de cel puțin 12 luni în România pot
completa chestionarul pe
platformele
www.recensamantromania.ro sau www.autorecenzare.insse.ro, doar pentru ei sau pentru toate persoanele din familie (gospodărie).
Diana Mitrache