A început o nouã etapã „Rabla” la masini

A început o nouã etapã din programul Rabla. Autoritãtile au anuntat cã vor suplimenta programul Rabla Clasic cu 20.000 de tichete începând din 19 august, dupã ce au aprobat un plafon de 130 de milioane de lei.
Pachetul de 20.000 de tichete a fost calculat pentru situatia în care toti clientii vor primi doar prima standard de casare de 6.500 de lei, iar în Petrosani oamenii au început, de luni, sã vinã timid
„Primul pas pe care trebuie sã îl facã proprietarii ce vor sã beneficieze de program este sã meargã la un dealer auto. Acolo, trebuie sã ajungã cu actele masinii, carte, talon, buletinul proprietarului, de unde vor lua o notã de înscriere. Cu acea notã si cu masina si cu actele în original, sunt asteptati aici, la centrul de fier vechi de la noi. Aici le vom completa dosarele si vor intra în acest program.  Chiar în prima zi am avut o masinã, dar lucrurile merg la încet,fatã de alte orase”, ne-a spus Luigi Gabriel Bãlusã, manager la unul dintre centrele partenere din Valea Jiului. În acest an, programul Rabla 2019 a avut pânã acum un buget de 320 de milioane de lei care a fost suficient pentru circa 35.000 de tichete, iar dintre beneficiarei au fost si proprietari din Valea Jiului. „Etapa trecutã am avut cam 80 – 90 de masini. Este o cifrã bunã, pentru zona noastrã si e bine cã ne scãpãm de rablele de pe domeniul public”, mai afirmã Luigi Gabriel Bãlusã. Anterior, programul Rabla Plus, prin care statul oferã un bonus de 45.000 de lei la achizitionarea unei masini electrice si de 20.000 de lei la cumpãrarea unei masini plug-in hybrid, a fost de asemenea suplimentat. Astfel, dupã ce cele 334 de tichete au fost epuizate, autoritãtile au suplimentat fondurile cu 15 milioane de lei, suficiente pentru circa 350 de tichete.
Diana Mitrache