A început curãtenia de primavara / Muncitorii sunt dotati cu aspiratoare ecologice

Curãtenia de primãvarã a debutat în municipiul Petrosani. Firma care se ocupã de salubrizare este dotatã cu aspiratoare ecologice, dar si alte utilaje cu ajutorul cãrora se va efectua actiunea de curãtire.

Municipiul Petrosani a fost împãrtit pe sectoare, iar prima zonã “atacatã” a fost strada Independentei. “Am început curãtenia de primãvarã, ne permite si vremea si am început cu strada Independentei, urmeazã sã intrãm pe Oituz, Aviatorilor, zona Aeroport dupã care ne mutãm în zona centralã si zona de nord. În fiecare primãvarã facem aceste actiuni de curãtenie generalã. Curãtãm trotuarele, tãiem pomii, iar suprafata fiind mare ne întindem pe o perioadã mai lungã”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Firma care se ocupã de salubrizarea localitãtii are în dotare mai multe utilaje.  “Pentru perioada de varã si primãvarã suntem dotati cu mãturãtori mecanizate care sunt împãrtite pe douã sectoare. Partea de Aeroport va avea o mãturãtoare, parte de oras la fel. Avem douã aspiratoare manuale, unul este ecologic, este doar pe bazã mecanizatã, fãrã combustibil, iar celãlalt merge pe benzinã. Avem greble pentru zonele verzi, aspiratoarele sunt repartizate pe zona Aeroport si zona de centru si nord. Pe perioada de varã vom avea si cisterna cu care vom spãla si stropi strãzile”,  a spus Melinda Rogobete, reprezentantul firmei de salubrizare.

Anul acesta, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi va premia un cetãtean care locuieste pe strada Independentei pentru faptul cã se ocupã de zona din fata blocului, iar aceasta aratã ca un parc veritabil. “Mai sunt cetãteni care fac din proprie initiativã. Chiar în zona aceasta (Independentei-n.r.) este un domn pe care o sã îl si premiez anul acesta pentru cã mereu curãtã si aranjeazã în jurul blocului. Zona verde este ca un parc acolo”,  a mai spus primarul municipiului Petrosani. Tot în perioada imediat urmãtoare se va realiza si deratizarea si dezinsectia în municipiul Petrosani.

Monika BACIU

2 comentarii la „A început curãtenia de primavara / Muncitorii sunt dotati cu aspiratoare ecologice

  • 24 martie 2017 la 09:15
    Permalink

    ne am dat dracu aspiratoare ecologice da cele bio cu maturoaie din mesteacan nu mai functioneaza ?

  • 9 aprilie 2017 la 21:00
    Permalink

    Nu se mai folosesc demult maturii de mesteacan , iar diferen?a dintre maturat si aspirat e mare sau poate nu o intelegi domnule petrof.

Comentariile sunt închise.