[ A fost inaugurat bazinul de la Petrila ]

Cel de al doilea bazin didactic din Valea Jiului este finalizat la Petrila. Primii clienți sunt așteptați după Crăciun, pentru că mai sunt necesare câteva avize de funcționare, iar elevii vor putea lua aici lecții de înot, abia din semestrul al II-lea.

Bazinul de înot de la Petrila se află în Cartierul 8 Martie, iar din această săptămână poate fi pregătit de inaugurare. La momentul final, au venit să vadă investiția girată de ei, toți consilierii din Petrila, iar primarul spune că vede încă o investiție de mare amploare realizată. „La momentul acesta, investiția este gata, recepționată și urmează să facem toți pașii legali. Adică, trebuie să obținem autorizațiile de la DSP și ISU, dar și de la toți factorii de răspundere”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
4 ani și jumătate au trecut de la primele discuții despre proiectul bazinului de înot, dar acum, de el se vor putea bucura toți copiii din Petrila și nu doar ei. Și, pentru că acesta a fost amplasat fix în curtea unei școli, directoarea speră că elevii de aici să ajungă să ia cursuri de înot cât mai curând.
„Noi, ca școală ne bucurăm că îl avem aproape, pentru că vom avea ocazia să îi punem pe copii în situația de a practica acest sport, înotul, în cadrul orelor de educație fizică, sau în cele de opțional sport, care vor fi propuse în curricculum, la decizia școlii, pentru anul școlar viitor”, a precizat Ana Doda, director la Școala nr 5 Petrila.
„La nivelul unităților de învățământ, avem, în cadrul disciplinei de educație fizică, și ore de opțional educație fizică și asta presupune la noi la școală ore suplimentare cu echipa de fotbal a școlii, dar, din următorul an școlar, că acum e cam târziu, se va propune, la nivelul disciplinei de educație fizică înot, ca aici, copiii să își desfășoare orele de înot”, a adăugat și Coculeana Zorilă, director la Școala ID Sîrbu din Petrila.
Nu mai puțin de 47.970 de lei a alocat primăria Petrila din bugetul local, pentru realizarea branșamentelor, proiectul de construcție al bazinului fiind finanțat de Compania Națională de Investiții. Iar tehnologia de aici este una de ultimă generație.
„Bazinul are o capacitate de 65 de persoane și este realizat la cele mai înalte standarde de calitate. Toate echipamentele sunt de calitate. Am introdus deja apa în bazin și are deja 26 C și instalația este total automatizată. Avem inclusiv un aspirator automat care face curățarea bazinului, în afara orelor de program”, a explicat câteva din detaliile tehnice, Florin Donisă, director executiv al Serviciului de utilități publice Petrila.
Bazinul a fost realizat dupã modelul celui de la Petroșani și este amplasat în imediata apropiere a Școlii nr 5 din localitate, școală situată în Cartierul 8 Martie. Cel mai probabil primii care vor face o baie aici ar putea ajunge după Crăciun, iar de anul viitor, pot veni și elevii, la cursurile opționale de sport.
Diana Mitrache