A fost condamnat tâlharul din Bumbesti Jiu

Bãrbatul care a atacat o vânzãtoare de la o casã de schimb valutar în Bumbesti Jiu, iar apoi a fugit cu aproape 7000 de euro, a fost condamnat la închisoare.
Omul a fost sãltat acum câteva luni din Petrosani, dupã ce politistii din Gorj si Hunedoara au organizat actiuni de cãutare în acest oras. Miercuri, instanta l-a condamnat la pedeapsã de 3 ani si 6 luni închisoare si, ca pedeapsã complementarã, i se interzice  exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritãtile publice sau în orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implicã exercitiul autoritãtii de stat, pe o perioadã de 2 ani de la rãmânerea definitivã a prezentei sentinte.
Oamenii legii au spus cã, la perchezitii au participat specialisti ai Brigãzii de Operatiuni Speciale Alba, care au descins la locatia din municipiul Petrosani, unde  a fost identificat bãrbatul bãnuit de sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie, care, ca sã scape de urmãtorii sãi, ce veneau prin Defileul Jiului, si-a aruncat hainele pe drum.
„Din cercetãrile efectuate a rezultat faptul cã,imediat dupã comiterea infractiunii, autorul a abandonat obiectele de îmbrãcãminte în zona Defileului Jiului, în apropierea municipiului Petrosani, iar o parte din suma de bani în valutã sustrasã a fost schimbatã la casele de schimb valutar de pe raza municipiului Petrosani si orasului Petrila. Cercetãrile continuã pentru probarea activitãtii infractionale, urmând ca fatã de autor sã fie dispuse mãsurile legale”, spun politistii din Gorj. Toate aceste obiecte i-au fost acum confiscate. Instanta a mai stabilit ca inculpatul Bostãnaru Daniel sã plãteascã 10.700 de lei cheltuieli judiciare.
Diana Mitrache