Un consilier local de la Vulcan a citit în Cronica Văii Jiului că medicii de la  centrul de transfuzii sanguine din Petroşani au nevoie de sânge şi nu a ezitat să meargă acolo.
A fost prima dată în viaţa lui când a făcut asta şi a fost nevoie de mult curaj, ne spune Florin Govor, consilier local la Vulcan, iar gestul său este cu atât mai important cu cât l-a făcut pentru a ajuta pe cineva care are nevoie, dar şi pentru a dona bonurile de masă primite.
„În momentul in care am citit în ziarul Cronica Văii Jiului despre nevoia acută de sânge, am simţit că trebuie să răspund pozitiv şi îi îndemn şi pe toţi cunoscuţii mei, care îndeplinesc criteriile de donare, să facă acelaşi lucru. Cu bonurile primite am cumpărat alimente pe care ulterior le-am donat, împlinind astfel două nevoi: cea de viaţă şi cea de hrană”, ne-a spus Florin Govor.
Personalul medical de la centrul din Petroşani a făcut, la începutul săptămânii, un apel către donatori, mai ales că, în ultima vreme, după instalarea stării de urgenţă, când a fost mare nevoie de sânge, numărul donatorilor era mic. Luni, spre exemplu, la centrul din Petroşani venise un singur donator.
Diana Mitrache