Reprezentantii Spitalului de Urgentã Petrosani se chinuie de mai bine de un an de zile sã înceapã lucrãrile la mult discutatul si necesarul proiect de reabilitare si modernizare al institutiei.

Contestatiile firmelor care au pierdut licitatia în repetate rânduri curg pe bandã rulantã.

Cartel BAU una dintre societãtile care închide si ecologizeazã perimetrele miniere din Valea Jiului vrea sã punã ”mâna” si pe Spitalul de Urgentã din Petrosani.

Spitalul de Urgentã din Petrosani împreunã cu administratia publicã din localitate au în vedere modernizarea si reabilitarea totalã a clãdirii care deserveste unitatea medicalã. Proiectul nu poate fi demarat din cauza numeroaselor contestatii care au fost depuse de când a fost începutã procedura de licitare în vederea atribuirii contractului.

”Proiectul privind reparatia capitalã a Spitalului de Urgentã Petrosani a fost contestat în primã fazã la CNSC (Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor-n.r.) care a dat dreptate Spitalului de Urgentã Petrosani, iar în aceastã fazã contestatarii s-au adresat la Curtea de Apel Alba Iulia”, a declarat Nicolae Tascã, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Petrosani.

Conform deciziei CNSC din data de 9 noiembrie anul curent, contestatia formulatã de asocierea de firme este respinsã. Printre firmele care contesta procedura de licitare se numãrã si Cartel Bau din Cluj Napoca, una dintre societatile care închide si ecologizeazã perimetrele miniere din Valea Jiului.

”În baza art. 278 alin. (5) si (6) din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice si a contractelor de concesiune de servicii, cu modificãrile  si completãrile ulterioare, pentru considerentele evocate în motivare, respinge ca nefondatã contestatia formulatã de Asocierea SC ACI CLUJ SA, SC TRUSTUL DE INSTALATII MONTAJ SI CONSTRUCTII SA, SC CARTEL BAU SA, SC CARPATI PROIECT SRL  si SC IASICON SA, prin liderul de asociere SC ACI CLUJ SA, în contradictoriu cu SPITALUL DE URGENTà PETROSANI, si dispune continuarea procedurii”, se aratã în decizia CNSC.

În acest caz vorbim de mai multe societãti care contestã procedura de licitare.

“Despre modalitãtile de contestare nici nu are rost sã vorbesc, legislatia permite aceste contestãri. Ce pot sã vã spun este cã o comisie de licitatie a dat o solutie care a fost contestatã la CNSC, CNSC-ul a dat dreptate comisie de licitatie si Spitalului, iar perdantii au apelat acum la altã cale de atac, la Curtea de Apel Alba. Asteptãm acum sã vedem care este solutie pe care o va da Curtea. Eu sper sã fie una pozitivã, pentru a putea demara aceastã investitie”, a declarat Sorin Apostu, presedintele Consiliului de Administratie al Spitalui de Urgentã Petrosani.

Pentru proiectul de reparatii capitale la clãdirea spitalului costurile vor fi de 10 ori mai mari decât la ambulatoriu, undeva la circa 40 de milioane de euro. Acesti bani nu vor mai veni pe fonduri europene, ci de la Guvern. Spitalul de Urgentã din Petrosani are nevoie de  reparatii, pentru cã desi de-a lungul anilor s-a mai fãcut ceva pe ici pe acolo, o reabilitare asa cum trebuie, nu a existat niciodatã. Asta vizeazã proiectul finantat cu bani de la Guvern în valoare de 27 de milioane de euro, care ar trebui sã se deruleze pe o perioadã de 5 ani.

Luiza Andronache

Monika BACIU