Universitatea din Petroşani, cu cele 23 de specializări, este gata să îi primească pe toţi absolvenţii interesaţi de unul dintre acestea. Sunt 3 facultăţi ce pot fi urmate aici şi conducere şcolii superioare din Valea Jiului susţine că viitorii studenţi, care au luat Bacalaureatul, se pot înscrie deja on-line.
„Odată cu afişarea acestor rezultate, dacă nu sunt probleme de contestaţii, îi aşteptăm deja să vină cu diplome, sau adeverinţe, ca să se înscrie. Se pot înscrie on-line, îşi pozează actele necesare, inclusiv cererea  de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul nostru, opţiunile sunt generoase şi noi sperăm să avem cât mai mulţi absolvenţi care să vină la noi, dintre cei care au  promovat Bacalaureatul”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universităţii din Petroşani.
De ce ai alege această şcoală? Rectorul Sorin Radu spune că studenţii sunt avantajaţi din toate punctele de vedere şi, încă din prim sesiune vor realiza acest lucru. Asta, chiar dacă taxa de înscriere nu  a fost eliminată acum ca la alte facultăţi din ţară. „Noi, de doi ani de zile nu am mai mărit taxele şi sunt cele mai mici din ţară, respectiv 70 de lei, pentru înscriere şi 60 de lei la confirmare. Alte universităţi au taxe de 300 de lei. Cred că este un atu, chiar dacă unele universităţi au renunţat la taxa de înscriere. Însă, taxele ulterioare, generate pe parcursul facultăţii, sunt mult mai mari. Vă dau ca exemplu: la o restanţă, studenţii plătesc 30 de lei pe număr de credite, cât are un examen, iar o reexaminare costă 150 de lei. La noi, indiferent de restanţă şi număr de credite, plătesc 30 de lei, deci sunt atuurile noastre. Pentru recuperarea unui laborator, la alte  universităţi, costurile sunt două-trei ori mai mari şi taxele de şcolarizare, la învăţământul cu taxă sunt avantajoase. Noi avem 1.800 de lei la licenţă, 2.200 de lei la master, iar alte  universităţi se pleacă de la 3.000 până la 9.000 de lei ”, a mai spus prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universităţii din Petroşani.
Universitatea din Petroşani formează specialişti capabili să se adapteze cerinţelor economiei de piaţă şi noilor tehnologii, care să aibă cunoştinţe tehnice, economice şi manageriale, acordă circa 450 de burse de studiu pentru performanţă şi merit, circa 150 de burse pentru studenţii basarabeni de origine română şi circa 400 de burse sociale sau de ajutor ocazional, având valori cuprinse între 580 de lei şi 1.200 de lei.
Anual, aproximativ 70 de studenţi ai Universităţii din Petroşani beneficiază de mobilitate de studiu sau un stagiu de practică cu finanţare europeana, în ţări ale UE, prin programul Erasmus+.
Diana Mitrache