Oamenii din Valea Jiului vor fi despăgubiţi. Vorbim despre cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor de la finele săptămânii trecute. Asigurările le dă prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.
„Oamenii din Valea Jiului vor fi ajutaţi. Dacă aţi observat, vinerea trecută, în şedinţa de Guvern, a fost adoptată o hotărâre a Guvernului României, privind sprijinirea celor afectaţi de inundaţii. De această dată, este vorba, de o premieră. Nu numai pentru infrastructură vor fi alocaţi bani, ci şi pentru cei care au avut probleme cu locuinţele, culturile agricole şi vor fi despăgubiţi şi pentru bunurile afectate de ceastă viitură”, a spus prefectul de Hunedoara.
În acest moment, în fiecare oraş ce a avut de suferit de pe urma inundaţiilor istorice din  Valea Jiului, sunt echipe ce fac evaluarea pagubelor. La finalul acestei săptămâni, Guvernul va primi lista completă cu calamităţile şi oamenii vor fi despăgubiţi.
„Încă de duminică am constituit comisiile pentru evaluarea pagubelor în Valea Jiului. Luni şi marţi, 4 comisii au lucrat în Valea Jiului. Primele concluzii ar urma să fie date joi, în această săptămână, când voi transmite Guvernului României lista cu sumele pentru lucrările, casele şi culturile afectate în zonă. La această oră nu avem un bilanţ foarte clar, pentru că lucrăm în teren”, a mai adăugat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.
În Valea Jiului, apele Jiului de Vest au distrus case, gospodării, au luat cu ele poduri, drumuri naţionale şi multe podeţe, iar probleme au existat şi la staţiile Apa Serv, grav afectate de colmatarea apelor şi de furia puhoaielor.
Diana Mitrache