Viorel Ilişoi, unul dintre cei mai buni reporteri din România vine la Petroşani miercuri, 1 iulie, ca să îşi lanseze volumul de povestiri intitulat Strălucitor.
Cartea, scrisă cu mult umor, conţine poveştile din spatele reportajelor scrise în cei peste 30 de ani de presă, iar multe dintre situaţiile şi personajele din volum par să ţină de ficţiune. Dar cei care le vor citi, vor avea plăcuta surpriză să afle, însă, că sunt cât se poate de reale.
Lansarea de la Petroşani este organizată de televiziunea HD365, cu sprijinul Asociaţiei Culturale Rosa Multiflora, şi are loc de la ora 17 la Aztek Cafe, acolo unde au mai avut loc până acum şi alte evetnimente de ţinută.
Întâlnirea cu Viorel Ilişoi va fi pentru cititorii săi, ori pentru cei care doar acum îl descoperă, una cu adevărat memorabilă, ziaristul fiind el însuşi un personaj demn de reportajele pe care le scrie.
„Miercuri la Petroşani, dăm „Strălucitor” pe pâine. Anunţaţi-vă neamurile şi prietenii din Vale.  „Strălucitor” o ia la vale, respectiv Valea Jiului. Se lansează la Petroşani, unde nu se stinge niciodată lămpaşul culturii. Strălucitor fiind denumirea unei băuturi, cartea cu acelaşi nume va fi fără îndoială citită şi înţeleasă în toată Substanţa ei.. Prezintă cunoscutul jurnalist Ilie Pintea, care a fost şi în Afganistan, vocea Văii la Radio România Actualităţi”, a scris Viorel Ilişoi pe pagina sa de socializare.
Autorul s-a născut şi a crescut în Moldova, şi-a petrecut copilăria într-un orfelinat, unde a ajuns din cauza sărăciei, s-a apucat de presă din întâmplare – cu această aventură se deschide şi volumul Strălucitor – şi a ajuns să fie unul dintre cei mai buni autori de reportaj, gen publicistic din ce în ce mai rar practicat în presa de azi.
Capabil să vadă o poveste în orice, Viorel Ilişoi priveşte lumea cu aceeaşi curiozitate ca la începutul carierei sale şi oferă cititorilor săi o perspectivă extrem de personală a vieţii de zi cu zi. Pentru orice cititor, reportajele lui sunt lectură obligatorie, aşa că, dacă nu l-aţi citit până acum, aveţi toate motivele să îi căutaţi cartea.

Diana Mitrache