Potopul care s-a dezlănţuit în Vestul Văii Jiului a măturat gospodăriile oamenilor, a umflat apele, a luat podeţe şi Drumul Naţional 66A a fost rupt pe o porţiune în zona Valea de Brazi, alta decât cea de la barajul de la Valea de Peşti.
În fapt, Jiul a muşcat cu furie din drum, iar unul dintre sensurile de mers a fost efectiv înghiţit sub ape. Acum se circulă pe un singur fir şi drumarii spun că doar o minune a făcut să nu fie luate şi maşinile grele, ori utilajele care acum au tranzitat zona, imediat ce s-a produs viitura.
Craterul căscat în zona Valea de Peşti a fost  remediat cât de cât, iar cei de la Drumurile Naţionale au reuşit să reia traficul în acest loc, pe un fir.  Sucursala de Drumuri Naţionale Deva continuă intervenţiile pe DN 66A în zonele afectate de viitură.

Accesul pe Podul Pârâul Negru a fost închis, Apele Române fiind în proces de decolmatare a albiei râului. Pe unele porţiuni de pe  sectorul Câmpu lui Neag şi Cerna Sat, carosabilul este afectat de viitură. În plus, Jiul a luat cu el şi o parte din carosabil, iar acum pe o porţiune de  câţiva metri din  DN 66A între Valea de Peşti şi Uricani, se circulă pe un singur fir.  Apele Române au lucrat non-stop şi au decolmatat podurile în care copacii s-au înfipt cu putere şi au rupt bucăţi din ele. Apa Jiului a mai scăzut cât de cât şi debitul a permis deja o serie de lucrări pe cursul Jiului de Vest.
Diana Mitrache