Circulatia in Defileul Jiului a fost închisă. Autoritatile au anunțat ca decizia a fost luata din cauza debitului crescut al râului Jiu. Cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant, depășind cota de inundației din cauza precipitațiilor din noaptea de joi spre vineri. Potrivit autoritatilor, in doar 4 ore in zona a plouat cu 172 litri pe metru pătrat.

Autoritatile au anunțat ca pe DN 66 in Defileul Jiului s-a închis circulația rutiera pentru toate categoriile de autovehicule. Debitul râului Jiu a crescut foarte mult iar apa lovește cu putere partea inferioara a podului provizoriu de la km 105+ 279.  Circulatia in Defileu se va redeschide in momentul in care situatia va reveni la normal.  DN 66 este inundat și rupt în zona Câmpul lui Neag, iar in localitățile Lupeni, Aninoasa si Uricani apa a inundat drumul, blocând circulatia.Până la această oră au fost evacuate 270 persoane.

Zeci de pompieri militari intervin în zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Ei sunt ajutați si de jandarmi, poliţişti şi salvamontişti. De asemenea 3 elicoptere survolează zona calamitata in misiuni de recunoaștere în teren și salvare- evacuare.

Oamenii  aflaţi în zonele afectate de viituri sunt sfătuiți să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei dacă este inundată gospodăria şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor