Alerta maxima in Vestul Văii Jiului

Alertă maximă pentru efectivele I.S.U. Hunedoara în urma codului roşu hidrologic valabil pentru râul Jiu şi afluenţii acestuia. Municipiul Lupeni, dar si localitatea Uricani din Valea Jiului sunt blocate de apă, In urma precipitațiilor înregistrate în această noapte în zona Valea de Brazi și Câmpul lui Neag. Cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant depășind cota de inundaţie. Valea Jiului este pana la ora 12.00 sub cod rosu hidrologic.

75 de pompieri militari cu 20 de mijloace tehnice de intervenție au fost mobilizate  și intervin în zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Efectivele de pompieri au fost suplimentate cu echipaje ce însumează zeci de jandarmi, poliţişti şi salvamontişti.

Pompieri militari, jandarmi, salvamontiști din întregul județ Hunedoara precum și din județele Caraș-Severin, Timiș și Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate cât și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo.

DN 66 este inundat și rupt în zona Câmpul lui Neag.

Până la această oră au fost evacuate 270 persoane din localitatea Lupeni, Aninoasa şi Uricani.

3 elicoptere survolează zona calamitata pentru misiuni de recunoaștere în teren și salvare- evacuare.

În zona afectată se transmit frecvent mesaje RO- alert și au fost pornite sistemele de avertizare acustică a populației. Oamenii  aflaţi în zonele afectate de viituri sunt sfătuiți să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei dacă este inundată gospodăria şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor.

În plus, s-a dispus măsura restricționării circulației rutiere de către echipajele poliției rutiere în Defileul Jiului și zonele adiacente, din cauza aluviunilor și copacilor care vin din amonte și rup poduri și podețe.

3 comentarii la „Alerta maxima in Vestul Văii Jiului

 • 26 iunie 2020 la 11:01
  Permalink

  „Enerigie curata”=Copaci. Sa defrisam non stop. Succesuri.

  Răspunde
  • 26 iunie 2020 la 12:44
   Permalink

   Cand se vor trezi autoritatile?Mii de metri cubi de lemn taiat ilegal din Rezervatia Retezat plutesc acum pe Jiu.Trebuie dusi dupa gratii toti indivizii astia cu gatere.

   Răspunde
 • 27 iunie 2020 la 12:20
  Permalink

  Putorile de la piata veche scoase la munca. De fapt toti coloratii din Lupeni in frunte cu alesul lor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.