Tânăra de 26 de ani din oraşul Aninoasa, şoferiţă pe TIR, care a infectat personalul  medical al Spitalului de Urgenţă din Petroşani, fiind pacienta cu nr 1 din Valea Jiului, infectată cu noul coronavirus, a fost scăpată de dosarul penal.
Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, dosarul în care femeia era cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a fost clasat.
„Dosarul a fost soluţionat în temeiul articolului 315, al 1 litera b, din Codul de Procedură Penală, fiind emisă o soluţie de clasare  a cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de articolul 352 aliniatul 1 din Codul Penal”, a precizat procurorul secţiei judiciare al Parchetului de pe lângă Tribunal Hunedoara, Ionela Sanda Draia, înlocuitor al purtătorului de cuvânt.
Tânăra  este cea care a părăsit izolarea la domiciliu, după întoarcerea din zona de risc, respectiv Verona,  din Italia, şi s-a dus la secţia de urgenţă a Spitalului din Petroşani. Ulterior, a fost internată la neurologie. Două secţii ale spitalului au fost închise imediat după ce angajaţii au ieşit pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus.
Nu mai puţin de 80 de angajaţi au fost testaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce au intrat în contact cu tânăra din Aninoasa, dar şi pacienţii cu care femeia s-a aflat în salon. Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani s-a sesizat din oficiu  şi procurorii i-au făcut  dosar penal tinerei,  dar dosarul a ajuns în final la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Diana Mitrache