Lupeni: Ghid privind educarea populaţiei în caz de inundaţii

Autorităţile locale de la Lupeni au publicat pe site-ul primăriei un ghid cu privire la educarea comportamentului populaţiei în caz de inundaţii.
Municipiul Lupeni s-a confruntat în urmă cu patru ani cu inundaţii majore. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, se recomandă ca populaţia din zonele afectate să consume apă îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet; să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcita; să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic; să nu se atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora; să evite expunerea prelungită la frig/umezeală, să păstreze alimentele în condiţii igienice; să respecte igiena individuală.
De altfel, în ghid se face referire şi la un bagaj cu lucruri absolut necesare în cazul unor inundaţii. Este necesară o trusă de prim-ajutor, dar şi o trusă care trebuie să conţină mai multe obiecte de strictă necesitate, precum documentele de identificare, mâncare, apă, radio cu baterii, dar şi altele.  Documentul este elaborat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Cosmin BACIU

Advertisements