Dacã în urmã cu un an de zile se vorbea intens de realizarea unei statiuni montane în estul Vãii Jiului, mai exact la Petrila în zona Dobraia, acum totul a rãmas la stadiul de proiect asternut pe o coalã de hârtie.

Mai mult decât atât, proiectul a fost ”uitat” într-un sertar al Ministerului Turismului, asta desi primarul Petrilei, Ilie Pãducel trage sperante cã în cele din urmã statiunea montanã va fi realizatã.

”Eu încã sper pentru cã este necesar alãturi de construirea parcului eolian în Dobraia sã se facã  si o statiune indiferent cã va fi pentru perioadã iarnã sau perioadã de varã. Dacã facem domeniu schiabil de la Sureanu spre Petrila nu ar fi impsoibil ci ar fi foarte bine ca în Dobraia sã se amenajeze o statiune pentru activitãti pentru perioada pe primãvarã-varã-toamnã”, a declarat primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel.

În plus, Pãducel spune cã a fãcut numeroase demersuri pentru ca acest proiect sã fie realizat. ”Avem studiul de fezabilitate depus la Ministerul Dezvoltãrii lucrãm la contractul de asociere cu investitorul care a amenajat domeniul schiabil de la Sureanu. Avem documentatia depusã la Minister pentru scoaterea din fondul forestier a unor suprafete de teren pe unde se vor amenaja pârtiile de schii într-un cuvânt nu stãm cu mâna în sân. Actionãm, mergem, insistãm, perseverãm pentru rezolvarea acestei probleme”, a mai precizat Pãducel.

Statiunea ar urma sã fie amenajatã la 2.000 de metri altitudine, pe Muntele Dobraia, acolo unde ea poate fi gânditã de la bazã, pentru cã nu existã nici o constructie. Edilii spun ca zona este aproape “virginã”, pentru ca nu exista nici o constructie, iar baza turistica se va amenaja de la zero.

Monika BACIU