Medicii rezidenti pot lucra în Israel pentru salarii ce pot ajunge pânã la 3.000 de dolari, iar înscrierile continuã. Termenul limitã de înscriere a fost initial de 22 noiembrie, însã a fost prelungit cu încã cinci zile datoritã numãrului mare al celor care vor sã aplice.

Vorbim despre un program intitulat SHI Training Fellowship, care a demarat pe 18 octombrie în România cu procedura de selectie a celor sase candidati de cãtre un juriu special numit. Candidatii trebuie sã fie medici rezidenti, în curs de formare în specialitãtile neonatologie, anestezie/terapie intensivã si patologie, iar stagiul petrecut în Israel va fi echivalat si va fi luat în considerare la finalizarea rezidentiatului.

Medicii rezidenti care vor fi selectati pentru bursele de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel vor primi un salariu brut lunar de pânã la 3.000 de dolari (2.400 de euro).

În plus, bursele acoperã toate costurile de cazare si transport, plus salariul pentru cei trei ani petrecuti ca medic rezident la Sheba Hospital, iar pachetul mai cuprinde asigurare de sãnãtate, cazare inclusiv pentru cupluri, asigurare de malpraxis si altele.

Dosarele se pot depune pe http://shebafellowship.com/ro sau se pot trimite prin postã sau e-mail pânã în data de 27 noiembrie 2012, ora 24:00.

Câstigãtorii vor fi anuntati public în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în data de 12 decembrie 2012. De precizat, însã, cã medicii selectati trebui sã se angajeze contractual cã, la finalizarea stagiului de trei ani în Israel, se vor întoarce în România si vor profesa în sistemul medical românesc timp de cel putin cinci ani.

 Carmen Cosman