Lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din municipiul Petroşani sunt aproape de final. Pentru că proiectul a fost unul de anvergură a existat şi un disconfort care a fost resimţit de către populaţie.
În această perioadă de timp au existat o serie de întreruperi în furnizarea de apă potabilă tocmai pentru că reţelele noi să fie legate cu cele existente.
”Pentru că se apropie finalizarea contractului atât pe Petroşani Nord, cât şi pe Petroşani Sud, au existat mai multe restricţii pentru a putea lega reţelele noi care au fost introduce de aproape doi ani de zile. Aceste lucrări presupun restricţii majore de apă. Ca şi număr sunt 43 de conectări şi ca atare au fost 43 de restricţii de apă în Cartierul Aeroport. În urma discuţiilor cu constructorul şi analizate din punct de vedere tehnic ele au fost concentrate, adică la o restricţie au fost efectuate în jur de trei sau patru lucrări. Acest lucru a făcut ca într-o săptămână să avem două sau trei restricţii în Cartierul Aeroport. Prin dispecerat nemulţumirea cetăţenilor s-a arătat imediat cu toate că prin serviciul SMS, sau pe site-ul nostru am anunţat. Ne-am asumat toate aceste lucruri pentru că altfel nu s-ar fi putut cupla reţelele noi la cele existente. Pentru lucrarea de astăzi şi pentru lucrarea de marţi, pe lângă modurile de anunţare, am anunţat locatarii şi prin lipirea de afişe la scările de bloc. Nemulţumirea probabil v-a fi în continuare mare pentru că în continuare o dată pe săptămână vor fi restricţii în Cartierul Aeroport dar altfel reţelele noi nu pot fi conectate la cele existente. Vom vedea care v-a fi impactul asupra cetăţenilor în urma sesizărilor care vor fi făcute la dispecerat. Întreruperi de apă vor mai exista şi în următoarele săptămâni pe lângă conectările de la reţele sunt 331 de conectări la scările de bloc. Vor exista opriri parţiale la nivel de stradă, de scară de bloc şi la nivel de grupuri de blocuri. Lucrările trebuie să fie finalizate până la sfârşitul lunii august. O parte din aceste lucrări la scările de bloc au fost făcute dar unele lucrări au mai întârziat din cauza pandemiei”, a declarat Cristian Ionică Directorul General al SC ApaServ Valea Jiului.
Chiar dacă proiectul în ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canal din municipiul Petroşani se află pe ultima sută de metri operatorul de apă a anunţat că vor mai exista astfel de restricţii şi îşi cere scuze cetăţenilor pentru disconfortul creat.
Cosmin BACIU