La Petrosani a început ieri cea de-a zecea editie a Zilelor Spitalului de Urgentã. Reprezentantii institutiei medicale si a administratiei publice au fãcut deja o traditie din organizarea acestei actiuni. ”Doresc de asemenea sã multumesc tuturor medicilor pensionari care au activat în cadrul spitalului, respectiv fostilor angajatilor ai spitalului pentru cã activitatea lor a pus câte o cãrãmidã la constructia prestigiului activitãtii Spitalului de Urgentã Petrosani.

Fiecare editie a zilelor Spitalului a reprezentat un prilej de întâlnire între medicii acestui spital, medicii Vãii Jiului si medicii din afara Vãii Jiului cu invitati din multe colturi ale tãrii permitând schimbul de experientã si aducerea totodatã la zi a noutãtilor din domeniul medical”, a declarat managerul Spitalului de Uregntã din Petrosani, medicul Alin Vasilescu.

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului de Urgentã Petrosani, Sorin Apostu a tinut sã sublinieze câteva aspecte majore pentru ca unitatea sanitarã sã functioneze în continuare în baza standardelor de calitate.

”În primul rând vreau sã vã multumesc pentru cã ati dat curs invitatiei la simpozion, al zecelea simpozion al Spitalului de Urgentã din Petrosani. Vã spun de administratie ca o interfatã managerialã în calitate de titular al managementului conducerea a încercat sã se implice cu toatã experienta si cunostinetele pe care le are pentru a rezolva cele trei puncte care conferã stabilitatea Spitalului. Aceste trei puncte noi le-am considerat a fi partea de infrastructurã, un al doilea punct de stabilitate l-am considerat a fi dotarea cu aparatutã medicalã  si un al treilea punct de stabilitat, e fapt cel mai important este resursa umanã. Ceea ce am reusit sã realizãm în aceastã echipã, Primãrie, Consiliu de Administratie si conducerea executivã se poate vedea. Consider cã cei doi piloni principali, partea de infrastructurã si partea de dotare cu aparaturã sunt pe cale a fi rezolvati si urmeazã sã ne concentrãm pe viitor pe cel de-al treilea pilon, cel mai important, care se cheamã resursa umanã. Pentru asta lucrãm  deja la o nouã politicã de personal si care pânã la urmã toatã aceastã activitate medicalã are în atentie pacientul. Pe de altã parte existã o problemã de subfinantare pentru sistemul sanitar. Este foarte greu sã gãsim un echilibru astfel încât sã ne îndeplinim totusi obiectivele”, a precizat presedintele Consiliului de Administratie al SUP, Sorin Apostu.

Si primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a fost prezent la deschiderea evenimentului. El a subliniat importanta actului medical, dar si necesitatea dotãrilor pentru ca serviciile oferite pacientilor sã fie la standarde înalte. Totodatã, printre invitati s-a aflat si deputatul Monica Iacob Ridzi care spune cã va sprijini mereu aceastã ramurã, ramurã medicalã.

”Este o onoare pentru mine sã particip la acest eveniment deosebit din viata comunitãtii noastre un simpoziom aflat la a zecea editie, un simpozion care reprezintã un etalon atât pentru Valea Jiului cât si pentru judetul Hunedoara. Acest spital împlineste azi treizeci si cinci de ani de când s-a mutat în noua clãdire, pot spune cã a fost odatã cu nasterea mea. Pentru noi toti este o mare usurare sã stim cã aici la Petrosani exista Spitalul de Urgentã pe care în orice moment putem sã ne bazãm cã are doar specialisti care sã ne ajute. Din calitatea mea de membru al comisiei pentru sãnãtate am sprijinit cât am putut si o voi face si în continuare, am sprijinit toate demersurile acestiu spital fie în ceea ce privesc obtinerea gradului trei care este foarte important  fie pentru obtinerea de fonduri pentru modernizarea spitalului si a ambulatoriului si în primul rând cã medicii si pacientii sã aibã toate conditile necesare pentru o activitate bunã. Cred cã aici la Petrosani vom avea în curând unul dintre cele mai dotate spitale din zona dacã nu chiar din tarã dacã vom reusi sã finalizãm toate proiectele îndrãznete pe care le-am început. Mã bucur cã astãzi la Petrosani vor fi prezentate foarte multe proiecte si comunicãri stintifice valoroase si vreau sã le spun tuturor cadrelor medicale venite din afara Vãii Jiului un bun venit pentru ca aceastã manifestare de azi reprezintã un mare avantaj pentru imaginea spitalului si a Vãii Jiului”, a precizat deputatul hunedorean, Monica Iacob Ridzi.

Printre invitati a fost prezent si primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel, cel care în momentul de fatã are pe raza localitãtii o unitate medicalã, structurã a Spitalului de Urgentã din Petrosani.

”Consider cã îmi fac doar datoria de cunostintã pentru a multumii organizatorilor pentru invitatia pe care am primit-o sã particip la acest simpozion si în calitate de primar al Orasului Petrila sã multumesc tuturor catrelor de la Spitalul de Urgentã din Petrosani pentru tot ceea ce au fãcut si fac pentru cetãtenii din Orasul Petrila. Se cuvine sã multumesc doamnei deputat pentru sprijinul acordat pentru cã de cel putin sase ori am fost la Bucuresti împreunã pentru infintarea Centrului Medical Petrila pentru cã Orasul Petrila care are aproape 30000 de suflete sã beneficieze de asistentã medicalã. Doresc sã vã felicit si multã sãnãtate pentru cã aveti grijã de cetãtenii din Valea Jiului”, a specificat Pãducel.

La eveniment au fost prezente cadre medicale din mai multe judete ale tãrii. Simpozionul va continua la Petrosani pânã sâmbãtã. Sub  egida  Spitalului  de  Urgentã  Petrosani  s-au  organizat  de-a  lungul  timpului diverse activitãti  cu  caracter  stiintific precum  mese   rotunde,  cursuri  de  perfectionare  pe  diverse  teme medicale de importantã majorã si corelate cu specificul activitãtii medicale din Valea Jiului, activitãti la care au participat si asistenti medicali.

Monika BACIU