Cascada Izvorani, ”inundată” de la ploi

Cascada Izvorani din Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina este mult mai voluminoasă.  Dacă pentru majoritatea zonelor, ploile abundente au pus probleme majore, în ceea ce priveşte Cascada Izvorani aceasta este o încântare în această perioadă. Căderea de apă şi-a dublat volumul.
”Cascada Izvorani, denumită şi Şipote sau Cascada de pe Valea Cheii este formată la marginea sistemului carstic Comarnice, pe cursul râului Cheia, ale cărui ape izvorăsc din două izbucuri  alimentate de o parte din apele care se pierd în platoul Comarnice şi infiltraţiile din Dealul Muncelului. Este cea mai mare cascadă din munţii Şureanu, având 40 m înălţime, compusă din 2 verticale de câte 15 m şi 25 m. Din cauza pereţilor abrupţi şi a vegetaţiei dese, doar o secţiune a  cascadei poate fi admirată”, arată cei de la Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.
Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina se remarcă prin peisajul aparte creat în mii de ani de interacţiunea omului cu natura. Parcul se află în Munţii Şureanu.
Cosmin BACIU
FOTO: Captură Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.