Precampania electorală, începută cam devreme în judeţul Hunedoara, aduce în actualitate momente ce par desprinse din Biblie, dată fiind asemănarea, pur întâmplătoare, a unor nume de personaje, gata să se lupte în ring.
Costel AVRAM, administrator public al judeţului Hunedoara şi candidat la funcţia de primar al municipiului Petroşani, îl contraatacă pe Adrian DAVID, fost preşedinte al CJH  şi actual candidat  pentru aceeaşi funcţie, care a spus că a lăsat celor de la PSD judeţul la cheie, cu proiecte în desfăşurare şi cu multe realizări.
„Încercăm să căutăm, pe zone mai puţin umblate, cheia pe care a lăsat-o Adrian David. A lăsat un judeţ la cheie. Din păcate, nu găsim cheia. Şi în Parâng caut acea cheie,  care e posibil să fie ruginită, iar dacă o găsim cumva, e posibil să nu putem deschide lacătul, dar nu o găsim şi tot o căutăm în continuare”, a răspuns Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
Consiliul Judeţean Hunedoara a ajuns să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ceea ce s-a făcut în vremea în care Adrian David a fost la preşedinţia CJH, iar aceasta este o problemă pe care Avram a scos-o din nou în evidenţă,
„La ora aceasta facem o analiză la CJH ca să aflăm ce a făcut domnul Adrian David, ce proiecte a lăsat. Ne judecăm la ÎCCJ pentru banii pe care CJH i-a pierdut în urma singurei realizări notabile. E vorba despre drumul ce duce spre spre Sarmisegetusa Regia, pentru care CJH a primit corecţii financiare, care au fost date din cauza CJH, fiindcă au fost nereguli în implementarea acestui proiect. Noi am crezut că, pe lângă cosonii ce încă îi mai găsim prin zona Orăştie, găsim şi cheia. Nu am găsit-o şi încercăm să o găsim în continuare”, mai spune Avram.
Mai mult, Costel Avram spune că nu găseşte nici rezultatele implicării lui Adrian David în problema termoficării, mai ales că aceasta nu a funcţionat deloc iarna trecută, dar şi că acum. „Am încercat noi, CJH, să vedem dacă funcţionează termoficarea în Valea Jiului, având în vedere că domnul David a  fost consilier la CEH pe probleme de termoficare şi să vedem dacă a adus bani. Dar nu am găsit termoficarea să mai funcţioneze. Poate proiectele de care vorbeşte acum Tiberiu Iacob Ridzi să fie lăsate sub cheia lui Adrian Nicolae David, fiindcă a fost şi consilier al primarului Iacob Ridzi”, arată candidatul la fotoliul de primar la Petroşaniului, din partea PSD, Costel Avram.
Adrian David a reacţionat recent în presă amintind că  judeţul Hunedoara este la un pas de a rata dezvoltarea cu fonduri europene, în condiţiile în care România are şansa de a atrage sume record pe exerciţiul financiar 2021 – 2027, de 88 de miliarde de euro.
Diana Mitrache