Clădirea Termoficării prădată de hoţi şi uitată de autorităţi

O clădire veche ce se înscrie în arhitectura unui timp ce pare lăsat în istorie, care este amplasată în spatele staţiei CFR Petroşani, se degradează cu fiecare zi, iar hoţii au prădat-o în ultima vreme.
Pandemia şi faptul că SC Termoficare a devenit falimentară au făcut ca în interior să nu mai existe activitate şi hoţii să poată veni în voie. Un consilier local de la Petroşani a descoperit problemele uriaşe şi ne explică acum ce s-a petrecut aici în ultima perioadă. „Anul acesta, clădirea a fost jefuită, s-au furat calculatoarele, utilajele dinăuntru care deserveau activitatea, anexele au fost jefuite, furate acoperişurile, ca şi un atelier din apropiere”, a spus Viorel Pascu, consilier local PSD la Petroşani.
Societatea de Termoficare din Valea Jiului a intrat în faliment şi este acum în custodia unui administrator care este de acord să o dea primăriei, doar să nu se mai degradeze continuu şi nici hoţii să nu mai poată veni.

Asta, pentru că acum are un simplu lacăt şi un neon aprins, care atestă că locul e părăsit de ceva timp. „Am propus Consiliului Local ca această clădire  să fie luată de primărie şi să se monteze aici camere de supraveghere şi să i se asigure o destinaţie de utilitate publică. Am discutat şi cu lichidatorul care se ocupă de SC Termoficare şi a spus că o dă în comodat primăriei din Petroşani şi pentru 200 de ani, doar să îi găsească o utilitate  publică, să nu se distrugă”, mai spune Viorel Pascu.
Consilierul din Petroşani spune că clădirea ar putea deveni locaţia unui adăpost, mai ales că femeile abuzate, ori copiii ce provin din familii dezorganizate, nu au un refugiu la această dată. Şi asta, în condiţiile în care numărul celor ce au de suferit creşte.  „Este un spaţiu generos, ce poate fi utilizat pentru femeile, ori copiii abuzaţi şi asta am propus celor din primărie. De exemplu, noi, în municipiul Petroşani, nu avem o locaţie destinată protecţiei, îndrumării copiilor şi femeilor abuzate în familie şi e păcat să se distrugă”m a explicat Pascu, intenţiile sale.
În zona Coloniei Petroşani sunt mai multe clădiri ce se degradează continuu, iar faptul că nu  mai sunt folosite o vreme, le face să devină ţinta preferată a hoţilor.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Clădirea Termoficării prădată de hoţi şi uitată de autorităţi

 • 18 iunie 2020 la 19:57
  Permalink

  Doamne, ?i zice?i c? omul asta e consilier local? Isi da cu parerea fara o minima documentare, fara minime cunostinte de ceea ce inseamna proceduri LEGALE. Termoficare este o societate aflata in faliment. Procesul este la Tribunalul Hunedoara. A fost numit un lichidator judiciar, Heral Consult, care trebuie sa recupereze creantele prin valorificarea bunurilor aflate in patrimoniul societatii. Nu putem lua/ da o cladire care este în patrimoniul unei societ??i aflate în procedur? de faliment. Se valorific? de c?tre lichidator în cadrul unei proceduri de licita?ie public?!

  Răspunde
 • 19 iunie 2020 la 11:41
  Permalink

  Buna ziua!
  Referitor la comentariul domnului Dan Groza, va informez ca dansul jigneste si duce in eroare cititorii ziarului. Tot ce am facut si am spus a fost in urma unei documentari. Acest domn Dan Groza are nevoie de documentare, iar in acest sens, il invit sa discute cu Heral Consult IPURL Or??tie care il va lamuri. Intentia de a salva acest patrimoniu este un aspect deosebit, pentru ca este sustinuta chiar si de catre firma care se ocupa de lichidarea SC Termoficare SA. Numai bine!

  Răspunde
 • 20 iunie 2020 la 04:40
  Permalink

  Cu respect d-le V. Pascu ! .Ati facut si faceti treaba buna pt. VJ oferind tot mai multe certitudini 🙂 pt noi. Pe scurt : Ca s-a falimentat ( si !) SC Termoficare SA din ratiuni obiective si subiective …cred ca am inteles-o . Ca nu exista nici macar un singur proiect de viitor pt o alternativa in acest sens si s-a distrus sistemul de incalzire centralizata fara a se pune nimic in loc…asta chiar nu o pot digera . Cine deconteaza igrasia din locuinte si pana la urma sanatatea celor care la un moment dat au investit in acest serviciu si apoi au fost lasati de izbeliste sa se descurce pe cont propriu fiecare cum poate ? ; Daca poate.! Ca de obicei …nimeni !.Primarul nostru spune in mass media ca in acest exercitiu financiar a depus deja la ADR Vest 4 cereri de finantare pe bani europeni . Niciunul insa din aceste proiecte nu are ca obiectiv rezolvarea acestui neajuns si nici nu se intrevede vreun viitor pt incalzirea in sistem centralizat a populatiei.Si daca utilizarea combustibililor fosili pt prepararea agentului termic a devenit atat de nerentabila …de ce la nivelul administratiilor locale nu se investeste atunci in energia verde ?. Mult mai ieftina..mai curata si mai eficienta !.Deci …pe cand d-le V. Pascu initiativa unui proiect in acest sens. ..accesibil pt. toate buzunarele!… si de care sa poata beneficia marea majoritate a populatiei Vaii ?. Adica o investitie (din fonduri europene !) a administratiei locale intr-un proiect in care …de ex… acoperisurile blocurilor de locuinte sa fie utilate cu panouri solare termice pt. obtinerea apei calde menajere si al agentului termic pt incalzire . Investitia necesara pe un bloc ar fi mai mica decat in cazul anveloparii acestuia . In plus…in comparatie cu panourile solare fotovoltaice …acestea nici nu necesita atatea aprobari …vize …proiecte si studii de punere in functiune . Toate cele bune !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.