A fost cod roşu în judeţul Hunedoara, iar ploile au intrat în zeci de gospodării. Cele mai afectate sunt locuinţele din zona Călan sau Orăştie, acolo unde viiturile au făcut prăpăd.
„Scurgerile importante pe versanţi şi viiturile rapide pe râurile mici generate de ploile abundente şi insistente au produs inundaţii în 24 de localităţi, aproape 150 de gospodării fiind afectate. Localităţile afectate de viituri se află în zona Orăştie şi Călan, în apropierea mai multor afluenţi ai Streiului, dar şi în zona Deva şi Brad”, a spus Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Pompierii au fost în alertă maximă şi au intervenit, la faţa locului, în zonele inundate, ajungând şi pompieri din Petroşani.
„Peste 120 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad intervin în sprijinul oamenilor cu toată tehnica disponibilă pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă. De la ora 12,00, până joi la ora 14,00 este activă avertizarea hidrologică de cod portocaliu, valabilă pentru Crişul Alb şi afluenţii râului Mureş. Este clar, că rămânem, în continuare în alertă maximă. Vom fi pregătiţi să intervenim şi pe această cale, facem un apel către omeni să  nu se expună pericolului şi să urmeze întocmai recomandările autorităţilor, la nevoie”, a mai precizat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Menţionăm că, din cauza ploilor torenţiale şi a viiturii produse, porţiuni din DJ 668 şi drumul comunal spre Dâncu Mic au fost spălate şi deteriorate.
Diana Mitrache