Procesul dintre termocentrala de la Mintia şi Garda de Mediu e departe de a se termina. Procesul a fost amânat, din nou. A fost depusă o nouă cerere de intervenţie.
”În vederea comunicării cererii de interventie accesorie formulată de Asociaţia de proprietari nr. 228, amână cauza”, se arată în soluţia instanţei hunedorene.
În atare condiţii, termocentrala Mintia continuă să funcţioneze până la o soluţie definitivă şi irevocabilă a instanţei. Situaţia termocentralei Mintia este critică. Lipsa investiţiilor de mediu şi-a pus amprenta asupra entităţii. Tocmai din cauza neconformării la cerinţele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendată de Garda de Mediu încă din anul 2015. O decizie în acest dosar deja există, atunci când instanţa de fond a menţinut procesul verbal prin care a fost suspendată activitatea termocentralei. Dosarul în care se judecă apelul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017. Garda de Mediu a dispus sistarea activităţii termocentralei Mintia, în anul 2015. Sancţiunea a venit ca urmare a faptului că la Mintia nu sunt îndeplinite condiţiile de mediu cerute de UE.
Cosmin BACIU